Niko Gajzler ostavio Orijent u Prvoj NL

Danas je odigran uzvratni susret kvalifikacija za popunu Prve nogometne lige, iz Zagreba je gol prednosti donio Orijent koji je pred svojim gledateljima bio veliki favorit.

ORIJENT – KUSTOŠIJA 1:0

S obzirom da je Kustošija na Krimeju stigla s rezultatskim minusom, s obzirom da je riječ o utakmici u kojoj ne može ništa izgubiti, a može jako puno dobiti, očekivali smo gostujuće juriše od samog početka. No, očigledno ih je očekivao i Orijent, Gruborova momčad je od početka krenula jako dobro, koncentrirano, smireno i brzo su zagospodarili terenom. Nakon 20ak minuta dominacije domaćih, Kustošija je konačno počela prijetiti, a onda to otvaranje domaćin kažnjava preko Nike Gajzlera koji je jedan odbijanac krasnim udarcem sa desetak metara pospremio u mrežu za vodstvo Orijenta. Ni u nastavku nije Kustošija uspjela puno konkretnije i konstantnije pritisnuti Orijent, ipak, pamtimo dobru zgodu Markela koji je bio za malo neprecizan. U 75. minuti Bel pokazuje na bijelu točku, Bošnjak je napucao Bagadura u ruku, bila je daleko od tijela i tu nikakvih prigovora nije bilo, Markelo je zabio sigurno, pod gredu i donio neizvjesnost u završnicu utakmice. Baš u vrijeme akd su Red fuckersi koreografijom čestitali 105. rođendan svom klubu, baš kad je Kustošija izgledala jako dobro, dogodio se kiks vratara Kralja koji je loše procijenio jedan ubačaj, Niko Gajzler bio je na pravom mjestu da loptu spremi u mrežu. Gajzler je Orijentu osigurao ostanak, sebi epitet junaka kvalifikacija u kojima je zabio tri komada! Kustošija je krenula na sve ili ništa, otvorilo je to puno prostora Orijentu pa je domaćin imao priliku do kraja završiti priču, Bubnjar je bio sam pred Kraljem koji donekle ispravlja svoju grešku, nedugo potom tražili su i domaći kazneni udarac zbog igranja rukom, no Bel je ovaj put procijenio da to nije bilo vrijedno najstrože kazne. Na ulasku u sudačku nadoknadu mogla se Kustošija još jednom vratiti u život, no Markelo i Zorica nisu uspjeli svladati Mohorovića.

niko gajzler
Foto: Screenshot Maxsport TV

U novoj sezoni Prve NL natjecat će se Opatija i Rudeš kao novaci, te starosjedioci Orijent, Zrinski, Vukovar, Cibalia, Jarun, Dugopolje, Croatia, Dubrava, Sesvete i BSK.

Igrač utakmice: Niko Gajzler