Nikica Bartulović: Ambicije i dalje ostaju iste, idemo ponizno iz utakmice u utakmicu

Tomislav iz Cerne je ove jeseni jedno od najugodnijih iznenađenja u ligi. U svojoj drugoj sezoni u MŽNL Osijek-Vinkovci, Ceranci ostvaruju fantastične rezultate koji su im donijeli prvo mjesto koje trenutno dijele s Vardarcem. Tomislav je u nedjelju svladao upravo momčad Vardarca koja je do tada bila jedina momčad s maksimalnim učinkom. Povodom sjajnih rezultata na početku sezone, javili smo se jednom od najzaslužnijih za trenutni uspjeh, pedantnom stručnjaku na klupi Tomislava Nikici Bartuloviću, koji je kao i uvijek bio otvoren za razgovor.

Oglas

Sportalo: Treneru, iza Vas i Vaše momčadi je odličan ulazak u sezonu, iznad svih očekivanja. Prije svega, čestitke na sjajnim rezultatima. Kako komentirate dosadašnji dio sezone?
Nikica Bartulović: Hvala na čestitkama. Ovih sedam kola koji su iza nas, zasad zaslužuju vrlo visoku ocjenu i mislim da ni najveći optimisti nisu vjerovali da ćemo nakon sedam kola imati 18 bodova i biti na vrhu zajedno s ekipom Vardarca.

Oglas

Sportalo: Sitnu mrlju na dosadašnje rezultate baca domaći poraz od Slavonije iz Soljana.
Nikica Bartulović: Da, ta utakmica i dalje boli, pogotovo jer smo izgubili kući, iako treba biti pošten i reći da tu utakmicu nismo bili pravi i da je ekipa Slavonije zasluženo odnijela bodove iz Cerne. Svako zlo za neko dobro, tako smo i mi poslije te utakmice shvatili da, ako nismo pravi, ne možemo se nadati bodovima protiv nijedne ekipe u ligi. Ta utakmica nas je dobro prizemljila i gledajući iz ove perspektive, možda nam je i trebao taj “šamar “.

Oglas

Sportalo: Nedjeljna pobjeda nad Vardarcem bila je posebno dojmljiva. Sada, kad su se malo slegli dojmovi, kako komentirate taj susret?
Nikica Bartulović: Prvo što želim i moram naglasiti, da smo u nedjelju dobili top ekipu Vardarca, a drugo, još važnije za nas da smo odigrali odličnu utakmicu i smatram zasluženo pobijedili. Da bi tako kvalitetnu ekipu kroz 90. minuta ostavili bez prave šanse, cijela ekipa mora biti na 120%, a mi smo baš takvi bili u nedjelju i momcima još jednom pohvale jer su ispoštovali sve što smo dogovorili.

Sportalo: Kako je raditi u Cerni? Jeste li zadovoljni? Imate li podršku uprave?
Nikica Bartulović: Vidite, ja kad sam dolazio u klub, znao sam gdje dolazim jer sam ovdje proveo prekrasne tri sezone kao igrač i znao sam kako klub “diše”. Što se tiče rada u klubu, mogao bi pričati u superlativima jer doista je Tomislav jako uređen klub, klub bogate tradicije koji će za manje od tri godine slaviti stoljeće postojanja, klub koji ljudi vole i prate i da, gušt i zadovoljstvo je raditi u takvom klubu, a podrška uprave je besprijekorna i maksimalna, i to je najveći razlog da smo na tablici na diobi prvog mjesta.

Sportalo: Imaju li Ceranci ambicije za korak više, odnosno naslov prvaka i ulazak 3. NL Istok?
Nikica Bartulović: Zanimljivo pitanje koje sam i očekivao s obzirom na rezultate. Mi ćemo ići utakmicu po utakmicu pa ćemo vidjeti gdje će nas to dovesti. Iskreno, nismo pričali o takvim ambicijama, naša želja je bila, ugurati se među prvih šest ekipa i još uvijek imamo isti cilj, a ako nam se otvori prilika za nešto više, tad ćemo sjesti i vidjeti šta je za klub najbolje.

Sportalo: Slijedi za Vas i Vašu momčad možda najteže gostovanje u ligi, idete na noge Dilju. Poznato je kako je Dilj Vaš klub u kojem ste proveli prekrasne trenutke, stoga pretpostavljamo da će za Vas biti vrlo emotivno.
Nikica Bartulović: Da, slijedi nam najteže gostovanje jer svi koji prate ovu ligu, znaju da je Dilj nemilosrdan domaćin. Nama ne ide u prilog, ni to što godinama nismo Dilju u Vinkovcima uzeli ni bod, al tradicije su tu da se ruše. Vjerujem da smo sposobni odigrati dobru utakmicu i vratit se u Cernu neporaženi. Da, baš prekrasne trenutke i prema Dilju gajim posebnu emociju, al sad sam obojan plavo i dišem za Tomislav.

Sportalo: Za kraj, poruka za navijače pred susret na Dilju.
Nikica Bartulović: Pozivam navijače i Dilja i Tomislava da dođu u nedjelju u što većem broju, a našim Bronxima mogu obećati da će ekipa dati maksimum na terenu i vjerovat da će to biti dovoljno da u Cernu donesemo bod(ove).