Nikada veći broj prijava za osječki Dobro World kup - SPORTALO

Nikada veći broj prijava za osječki Dobro World kup

Sve je bliži početak 12. izdanja osječkog gimnastičkog turnira DOBRO World Cup, a paralelno je sve veći broj prijavljenih gimnastičarki i gimnastičara koji će se u dvorani Gradski vrt nadmetati za odličja od 10. do 13. lipnja. Bit će to definitivno rekordan broj sudionika na ovome natjecanju u Osijeku koje je ujedno i zadnje ozbiljno natjecanje prije Olimpijskih igara u Tokiju. Svoj su nastup potvrdili ponajbolji hrvatski gimnastičari Ana Đerek, Tijana Korent, Tin Srbića, Filipa Ude , a naravno da neće izostati ni naše osječke perjanice Robert Seligman i Aurel Benović.

– Iznenadio nas je velik broj prijavljenih zemalja, veći nego ikada do sada. Očito je stvorena kritična masa potrebe za natjecanjima, jer se gimnastičari nemaju prilike natjecati na takvom nivou. U preliminarnoj najavi imamo rekordan broj prijava iz cijeloga svijeta, a riječ je otprilike o 500 sudionika ukupno i 230 sportaša, što mislim da je jako dobar podatak za turističku zajednicu, izjavio je sportski direktor osječkog DOBRO World Cupa Vladimir Mađarević.

Podsjetimo da se prošlogodišnje izdanje nije uspjelo održati, a ove godine se nadamo da neće biti takvih neugodnih vijesti kada već stižu ovako sjajne najave no sve to ipak neće moći pratiti gledatelji u samoj dvorani, ali za vjerne pratitelje ovih iznimno zahtjevnih sportskih vještina bit će upriličen TV prijenos na našoj nacionalnoj televiziji.

Foto gdosijek.hr

© Sportalo.hr 2020. | Newsphere by AF themes.