Nika Kurdija košarkaški put nastavlja u Americi

Slavonski Brod pravo je vrelo iznimnih talenata za košarku kada su djevojke u pitanju, na nedavnom reprezentativnom okupljanju briljirala je Mihaela Lazić, djevojka o kojoj se priča samo u superlativima. Ona je svoj put nakon Broda na Savi nastavila graditi u Americi, prije nje istim je putem prošla Antonija Božić, a sada će i treća Brođanka “preko bare” – mlada i nevjerojatno talentirana Nika Kurdija.

Oglas

Riječ je o djevojci koja je “uprtila” Brod na Savi na svoja mlada leđa i u prošloj sezoni pokazala da to može odraditi, kada su joj na ispomoć došle dvije Amerikanke i malo rasteretile obranu na njoj bila je to prava košarkaška rapsodija. Nika zaista ima sve za uspjeh, jedino što joj možemo poželjeti je zdravlje, ako je ozljede zaobiđu nećemo dugo čekati brodski duo u glavnim ulogama u ženskoj košarkaškoj reprezentaciji u seniorskom uzrastu. Da bi još bolje shvatili o čemu je riječ, prenosimo objavu Broda na Savi kojom su objavili ovu prekrasnu vijest:

Oglas

I Nika ide u Ameriku!
Još jedna Bensica nažalost ili na sreću odlazi u Ameriku. Dvojaki su osjećaji dok Nika bije svoje bitke u dresu mlade Hrvatske reprezentacije pripremajući se za Europsko Prvenstvo, University of Vermont je službeno objavio da im naša Bensica Nika Kurdija dolazi studirati i igrati košarku na njihovom sveučilištu. Ponosni smo što i treća članica Broda na Savi odlazi studirati i igrati košarku u veliku zemlju koja je kolijevka ovog športa. Prije nje su to ostvarile naše senatorice Antonija Božić i Mihaela Lazić, a Nika je svojim talentom i sportskim rezultatima zaslužila ovu prigodu. Prije 10 godina mala djevojčica je došla u klub i vrlo brzo pokazala koliko veliku darovitost ima za košarku. Uz taj Bogom dani talent Nika je ulagala i silan trud i samoprijegor kroz treninge i natjecanja svih ovih godina slušajući savjete svojih trenera od kojih je ponajviše vremena i svog znanja uložio trener Dražen Rimarčuk koji je uz treninge s ekipom radio posebno s Nikom individualne treninge, kroz koje je brusila zahtjevne tehničke košarkaške elemente. Sve to ju je dovelo da postaje nositeljica igre naše ekipe, a i postaje stalna članica Hrvatske reprezentacije u svim mlađe dobnim kategorijama, od ml. kadetkinja pa do sada mlade reprezentacije, nastupila je na svim velikim natjecanjima ovih selekcija. Kao i njezine mnoge uspješne prethodnice iz Broda na Savi Nika je sve ove počasti zaslužila, a vjerujemo kako će njenim stopama već iduće godine još neke Bensice krenuti, a i među onima još mlađima vide se i novi talenti koji ako marljivo i ustrajno nastave trenirati mogle bi jednoga dana nastaviti sada već dobrano utrtim stazama uspjeha njihovih prethodnica. Nika je uz športsku karijeru vrlo uspješna u akademskom dijelu te je tako nakon uspješnog školovanja u OŠ Dragutin Tadijanović s odličnim uspjehom nastavila i završila “Klasičnu Gimnaziju Fra Marijana Lanosovića”, te je tako svima nama pokazala da se može ujedno biti odličan i na športskom i akademskom planu, pravi uzor mlađima. Žalosni zbog rastanka, a sretni zbog tvoga uspjeha i ostvarenja snova i ciljeva, želimo ti uspješan nastavak studija i košarkaških usavršavanja kroz treninge i natjecanja. Želimo ti neka te dragi Bog čuva od ozljeda, a sve drugo ti ćeš sama riješiti s odličnim uspjehom. Znamo da nas nećeš zaboraviti jer jednom Bensica je uvijek Bensica!
Sretno Nika!