Nika i Klara iz Pavlovaca u 1. hrvatsku nogometnu ligu

Ženski nogometni klub Viktorija osnovan je 1994. godine u Slavonskom Brodu i trenutačno se natječe u 1. hrvatskoj nogometnoj ligi za žene. Isti taj klub od nedavno je bogatiji za dvije mlade djevojke i vrhunske sportašice iz općine Brestovac i to Niku Pančić iz Pavlovaca i Klaru Grgić iz Busnova koje su potpisale profesionalni ugovor.

Oglas

U razgovoru sa prosvjetnim djelatnicima OŠ Dragutin Lermana iz Brestovca čili smo samo riječi hvale kako za učenje tako i za uzorno ponašanje. Dakle, radi se o curama koje su živi primjer da se može biti dobar u školi, vrhunski sportaš i da se uz sve to stignu i zabaviti i opustiti u slobodno vrijeme kojeg doduše nema previše.

Oglas

Klara i Nika  su prošle pavlovačku školu nogometa pod budnim okom mudre trenerske glave Marka Čičeka. U razgovoru sa Markom doznajemo da su obje od samog početka igrale u školi nogometa NK Mladost Pavlovci te da su iznimno talentirane i uporne, da nisu propuštale treninge ili još točnije da su i ozlijeđene dolazile na treninge i utakmice bodriti svoje suigrače. Kada govorimo o ozljedama možemo reći da su obje imale netipične ozljede za nogomet, a radi se i prijelomima ruku i to ne samo jednom ali one su se vrlo brzo vraćale na nogometne terene.

Oglas

Nika je bila kapetan u svim uzrastima u kojima je igrala u Pavlovcima i dan danas se vršnjaci iz protivničkih ekipa  jako dobro sjećaju Nike i Klare koje su suvereno vladale nogometnim terenima u požeštini. Kada bi na teren istrčala Nika sa visoko vezanim prekrasnim repom i uzdignute glave, a za njom i Klara sa lijepim pletenicama i blago pognutom glavom te oštrim pogledom protivnici su znali da je ta utakmica izgubljena. Do sada su od ovih djevojaka „strepili“ vršnjaci iz požeštine, a sada ih se boje „vršnjaci“ iz cijele države jer igraju vrhunski profesionalni nogomet u 1. hrvatskoj nogometnoj ligi za žene.

Osim Nike i Klare za ŽNK Viktorija igra i Marta Milaković iz Velike te još nekoliko djevojaka iz požeštine i prava je šteta što nemamo ženski nogometni klub u svojoj Županiji jer nogometašica zasigurno ne bi nedostajalo.

Želimo im puno uspjeha i sportske sreće i da ostvare svoje zdrave sportske ambicije. Uvjereni smo da će se sjetiti svog matičnog kluba i kada potpišu ugovor za Barcelonu ili možda Bayern ili Manchester United – poručili su iz Mladosti svojim dosadašnjim članicama.