Nexe s pripremama kreće 2. kolovoza, a u klub stiže novi Grom Lovro Jotić

Manje od tjedan dana ostalo je igračima NEXE-a za odmor i uživanje. Trener Branko Tamše zakazao je okupljanje i početak priprema za novu sezonu u srijedu 2. kolovoza, kada će se Gromovi tradicionalno sastati u Feričancima i krenuti s treninzima. Prvi dio priprema bit će odrađen u Našicama kombiniranim treninzima u dvorani, Velikom parku i teretani Fitness kluba NAC, a prvu pripremnu utakmicu našička će ekipa odigrati već u srijedu, 9. kolovoza protiv vinkovačke Bjelin Spačve. U petak 11. kolovoza Gromovi će u susjednoj Mađarskoj odigrati pripremnu utakmicu protiv Telekom Veszprema, a nakon toga se kompletna ekipa i stručni stožer sele u susjednu Sloveniju, u Velenje, gdje će biti nastavljene pripreme uz odigravanje trening utakmica i odigravanje turnira u Novom Mestu.

Oglas

I dok igrači „sitno broje” do početka priprema, Uprava kluba i stručni stožer odradili su još jedan dobar posao. Od iduće sezone klupske će boje braniti Lovro Jotić, 28-godišnji povremeni reprezentativac Hrvatske koji igra na poziciji srednjeg vanjskog, a u Našice stiže iz najjače lige na svijetu gdje je proveo posljednje dvije sezone u Leipzigu. Prije toga Lovro je u dva navrata igrao za PPD Zagreb, Vardar 1961 i Eurofarm Pelister, danski Aalborg, te Umag, Zamet i Dubravu.

Oglas

Lovro Jotić: „Pa sve se zapravo dogodilo vrlo brzo, u svega nekoliko dana. Nakon razgovora sa sportskim direktorom Vedranom Zrnićem i predsjednikom Josipom Ergovićem, nisam previše oklijevao s donošenjem odluke i zapravo se jako veselim dolasku. Nakon dvije godine provedene u Bundesligi, što je za mene prije svega bila ogromna čast i vrhunsko iskustvo, tijekom ljeta sam tražio klub u kojemu bih nastavio karijeru i mislim da je RK NEXE u ovom trenutku za mene najbolja opcija. Igrao sam nekoliko puta protiv njih sa Zagrebom, Vardarom i Pelisterom tako da jako dobro znam o kakvom je klubu riječ i kakav posao rade Uprava i stručni stožer. Iz godine u godinu se dižu na višu razinu, što potvrđuje i nastup na završnom turniru EHF Europske lige u Lisabonu. To je ogroman rezultat i najbolji pokazatelj u kojem smjeru ide klub i to mi se jako sviđa. Nakon prošle sezone otišlo je dosta igrača, ali u isto vrijeme su dovedeni novi, veselim se što uz mene dolaze i Manuel Štrlek i Marko Bezjak, a znam i dosta drugih igrača, tako da će prilagodba na novu ekipu biti najmanji problem. S trenerom Brankom sam radio za vrijeme dok sam bio u PPD Zagrebu tako da ni po tom pitanju neće biti problema. Našice su na dva sata od Zagreba, tako da ću biti jako blizu doma i to mi je također vrlo važno s obzirom da supruga i ja  čekamo prinovu u obitelji. Ubrzo krećemo s pripremama koje ni jednom igraču nisu najdraže, ali svi smo svjesni da ih moramo odraditi što kvalitetnije. Pred nama je duga i naporna sezona, dosta je novih igrača koje treba uigrati i ukomponirati u momčad, tako da nas sigurno čeka puno posla. Uz domaće prvenstvo i Kup, ubrzo će krenuti i grupna faza EHF Europske lige, mislim da smo izvukli dobru grupu, a velika je stvar što će RK NEXE u novu sezonu krenuti bez kvalifikacija što su apsolutno i zaslužili. Jedva čekam da krenemo s radom i nadam se dobroj i uspješnoj sezoni.”

Oglas

Izvor rknexe