/Nexe održao skupštinu i najavio stvaranje najjače ekipe do sada JOŠ JEDNA SEZONA ZA PAMĆENJE JE IZA NAŠIČKOG PONOSA
nexe skupština

Nexe održao skupštinu i najavio stvaranje najjače ekipe do sada JOŠ JEDNA SEZONA ZA PAMĆENJE JE IZA NAŠIČKOG PONOSA

Na obiteljskom gospodarstvu Goveđa Glava u Feričancima održana je Izvještajna godišnja skupština RK Nexe.

Radno predsjedništvo koje je vodilo skupštinu su činili predsjedavajući direktor RK Nexe Marko SertićFranjo Lelić i Jadranka Galović kao članovi radnog predsjedništva i zapisničar Stjepan Hlavati.

Na samom početku skupštine sve nazočne pozdravio je predsjednik kluba Josip Ergovićkoji je kao i prethodnih godina iznio izvješće o radu kluba kao i financijsko izvješće za 2018. godinu.

Izvješće Nadzornog odbora podnio je Stjepan Hlavati u kojem je izneseno da je poslovanje kluba bilo u skladu s propisima.

Izvršni odbor donio je odluke o prestanku članstva u Izvršnom odboru Nikoli Kruljcu, te odluku o razrješenju Matije Jurčevića, člana nadzornog odbora kluba, kao i odluku o razrješenju Stjepana Hlavati, predsjednika nadzornog odbora kluba.

Na skupštini je donesena odluka da u Izvršni odbor uđe Zlatko Ćurić, dok je donesena odluka o imenovanju Ivana Ergovića za predsjednika Nadzornog odbora. Isto tako izvršni odbor kluba na donio je odluku o imenovanju Stjepana Hlavati za člana Nadzornog odbora kluba.

Sve odluke i izvješća jednoglasno su donesene i usvojene.

Osim predsjedništva skupštine i Uprave kluba kao gosti prisutni su bili predstavnik Grada Našica zamjenik gradonačelnika i liječnik kluba Hrvoje Šimić, predsjednik Športske Zajednice Grada Našica Nikola Antolović, glavni tajnik Zajednice sportskih udruga OBŽ Dubravko IžakovićGoran Peterko tajnik Županijskog rukometnog saveza OBŽ kao i mnogi uvaženi sponzori, gosti i prijatelji kluba.

Izvješće o radu kluba iznio je predsjednik RK Nexe Josip Ergović

Još jedna godina za pamćenje

Održana je Izvještajna skupština za 2018. godinu, u kojoj smo se dotakli i najuspješnije sezone 2017./2018., ali s naznakom kako je i ova 2018./2019. također vrlo uspješna. Posebno je tu za izdvojiti četvrtfinale EHF kupa gdje smo za jedan gol razlike ispali od Füchse Berlin koji je ujedno i taj kup osvojio. Svakako je važno za napomenuti kako smo sada već 10 godina za redom viceprvaci Hrvatske i drugi put u povijesti kluba igrali i finale Kupa, a ubilježili smo i pobjedu nad PPD Zagrebom u SEHA Gazprom ligi. Također u klubu smo ostvarili i dva najveća transfera, Kristijan Pilipović koji je otišao u Schaffhausen, a iz Metalurga nam je došao i Halil Jaganjac.

Publika i podrška na zavidnoj razini

U godini koja je iza nas događalo se stvarno puno, ali posebno me veseli činjenica kako su to sve prepoznali i navijači RK Nexe. Našice je mali gradić, ali to se ne bi reklo kada se dođe u dvoranu gdje su nam tribine uvijek pune, ambijent prekrasan, odlična podrška i nadamo se da će tako nastaviti i u slijedećoj sezoni.

Dobar rad s mlađim selekcijama te podizanje ljestvice na još višu razinu

Isto tako važno je spomenuti kako se paralelno uz stariju ekipu puno radi i s mlađim selekcijama i to je ono što sve posebno veseli. Osobno sam u RK Nexe od 2005. godine, vrijeme brzo prolazi, ali mi je iznimno drago vidjeti mladiće koji su do jučer bili djeca, a sada odrastaju uz RK Nexe u prave rukometaše, a neki od njih postaju i hrvatski reprezentativci. Na skupštini je danas i rečeno kako se u sezoni 2019./2020. planira podići još više ljestvica te kako nam je plan pokušati osvojiti Hrvatsku rukometnu ligu Istok te da se plasiramo u prvu ligu. Dakle, govorimo naravno o planovima za Nexe 2 ekipu, da uđe u prvu ligu, točnije prva B liga, nominalno drugi rang hrvatskog natjecanja te tako želimo nastaviti graditi vrhunske igrače kroz mlađe dobne skupine.

U sezoni koja je pred nama želimo imati najjaču ekipu ikada

Na skupštini smo se također spomenuli i igrača koji su otišli iz RK Nexe, ali su ostavili veliki trag u klubu, a bilo je govora i o novim igračima koji su potpisali za klub pa i igrači iz omladinskog pogona. Dosta igrača je otišlo, ali je dosta igrača i došlo u klub što je sasvim normalno svake godine u svakom klubu, ali je bitno da je veliki broj igrača ostao na okupu i smatram da ćemo slijedeće sezone biti bolji i jači nego u prethodnim sezonama. Samim time za očekivati je kako će RK Nexe imati i najjaču ekipu ikada u povijesti kluba.

Dobra financijska stabilnost i novi ljudi u Izvršnom i Nadzornom odboru

Kada su stabilni sponzori, stabilan je i klub. Važno je sve dobro isplanirati, pa onda i sredstava ima. Naravno da to nije uvijek lako, ali za sada je ipak sve dobro posloženo i sve pratimo dobro bez poteškoća. Dobra organizacija je ključ svega, pa smo tako u Upravu, točnije u Izvršni i Nadzorni odbor doveli i nove ljude. Tako nam se u Izvršni odbor priključio Zlatko Čurić, dok je novi predsjednik Nadzornog odbora postao Ivan Ergović što me također posebno veseli. Osim što godinama svesrdno na sve načine pomaže ovaj klub, sada smo to odlučili i formalizirati.

Nakon odmora ponovo pred nama puno posla

Kada završi natjecateljska sezona i dalje je pred nama puno posla, naravno, što bolje se pripremiti za slijedeću. Vjerujem da će se igrači u međuvrijeme dobro odmoriti kako bi što spremniji došli 29.07. na pripreme koje će vjerujem biti dobra uvertira u ono što nam slijedi u sezoni 2019./2020. – rekao je među ostalim predsjednik RK Nexe Josip Ergović

 

Na kraju skupštine nekoliko riječi rekli su i uvaženi gosti i predstavnici Grada i Županije.

Tako je Nikola Antolović, predsjednik Športske Zajednice Grada Našica čestitao u dosadašnjem radu pogotovo u 2018. godini, pogotovo se osvrnuo na radi i potporu Josipu i Ivanu Ergoviću.

Vi kao Nexe Grupa promovirate kako rukometni sport tako i Grad Našice, a tako i našu Športsku zajednicu kako u Hrvatskoj tako i u Europi i na tome vam posebno zahvaljujem. Isto tako zahvalio bih vam što je RK Nexe ima organiziranu školu rukometa koja broji ne mali broj osba, negdje oko 120 članova i nadam se da ćete nastaviti tako raditi i dalje. Što se tiče želja, ona uvijek ostaje ista, a ta je da napokon osvojimo prvenstvo Hrvatske, da uđemo u četvrtfinale EHF kupa te da svi zajedno možemo reći kako smo napokon PPD Zagreb skinuli s trona. Isto tako želim čestitati i novim članovima u Izvršnom odboru kao i novom predsjedniku Nadzornog odbora.

Glavni tajnik Zajednice sportskih udruga OBŽ Dubravko Ižaković također se pridružio čestitkama te naglasio.

Želim čestitati svima, igračima, stručnim stožerima, zahvaliti se sponzorima prvenstveno tvrtci Nexe koja svesrdno pomaže ovaj vrijedan projekt. Vi ste u kontinuitetu već drugu godinu za redom najbolji klub OBŽ što svakako potvrđuje vaš kvalitetan rad. Isto tako zahvala ide i Gradu Našicama koji podupire radu kluba, ali i svima onima, tako zvanim malim ljudima koji su dugi niz godina gradili ovaj klub kada i vremena nisu bila baš dobra. Drago mi je biti na vašim utakmicama, na kojima sam vrlo često u publici i kao Glavni tajnik, ali i kao navijač RK Nexe, a tako će biti i u budućnosti. Vi ste ponos naše županije.

Za riječ se javio i novi predsjednik Nadzornog odbora Ivan Ergović

Što se tiče sponzorstva, mi smo naravno uvijek tu i biti ćemo i dalje velika podrška RK Nexe. Moram naglasiti kako je lijepa činjenica da rijetko kada prođe koji moj poslovni sastanak, a da netko na njemu ne spomene RK Nexe i njegove uspjehe, bilo da se radi iz o ljudima iz Hrvatske, ali i diljem Europe. Osobno sam želio postati predsjednik Nadzornog odbora kako bi imao jednu formalnu ulogu kako bi mogao još više pomoći klubu i kroz svoje neko djelovanje. Osim što smo mi u ulozi sponzora, sebi sam osobno dao zadatak da pokušamo anulirati taj, po meni, negativni pristup rukometnog saveza i suđenja prema RK Nexe. Ja sam siguran da ćemo mi to uspjeti riješiti, svjestan sam da to neće biti ni malo jednostrano, ali je već sada velika stvar i dobro što mi to sve ovako dostojanstveno podnosimo, a posebno bih tu spomenuo igrače i trenera. U takvim trenucima donesene su mudre odluke i zbog toga svima treba čestitati i na snazi i energiji koji su uloženi u to. Zbog toga me raduje da ću o sada zajedno s vama raditi da se ovakva situacija razriješi na što bolji i pozitivniji način. Trebamo ustrajati, svako na svoj način i pomoći ovako velikom klubu kakav je RK Nexe. U zadnje vrijeme sam i sam na utakmicama, cijeli grad živi za njih pa je važno u ovome biti ujedinjen. Nažalost, osim RK Nexe u rukometu i Osijeka u nogometu, malo je klubova koji se može podičiti ovakvim uspjesima, pa mi je drago da sam od sada i osobno uključen u klub.

Kao predstavnik Grada Našica za riječ se javio i Hrvoje Šimić zamjenik gradonačelnika Grada Našica i liječnik kluba.

Pozdravio bih sve prisutne prije svega u ime gradonačelnika Grada Našica Josipa Miletića i u svoje ime te čestitao klubu na rezultatima koji su postignuti u sezoni 2018./2019. Uložen je veliki rad, vrijeme, sredstva i znanje u sve ovo što RK Nexe postiže ne samo u prošloj sezoni već dugi niz godina. Zahvala ide svakako na promoviranju Našica, ali rukmetni klub Nexe je davno nadrastao granice našeg grada. Upravo zbog toga možemo zahvaliti i da promovira i Osječko – baranjsku županiju, ali i Hrvatsku u svim međunarodnim ligama i natjecanjima u kojima sudjeluje. Čestitam na ponovnom osvojenom drugom mjestu u Hrvatskoj, rezultatima u Kupu Hrvatske, na natjecanjima u EHF kupu te i najboljem rezultatu do sada u SEHA Gazprom ligi. Ovom prilikom želim se zahvaliti i Upravi, treneru, ali i svojim fizioterapeutima koji su svakako uložili rad i dali veliki doprinos u klubu. Isto tako želim se zahvaliti i svima onima koji su sudjelovali u sudjelovanju u dijagnostici, liječenju i rehabilitaciji svih naših igrača. Imali smo uz ove dobre rezultate i niz teških ozljeda te želim zahvaliti i svima onima koji su pomogli da se naši igrači vrate terene. Posebno bih se htio ovim putem zahvaliti i KBC Osijek, upravi i osoblju kao i osoblju i liječnicima OB Josip Benčević Slavonski Brod, posebno odijelu ortopedije. Uz to najsvježije operirani i rehabilitirani igrač Tomi Vozab, koji je uspješno operiran u KBC Zagreb pa se također zahvaljujem i njima. Upravo zbog toga, moje predviđanje je da će se u slijedećoj sezoni okupiti svi spremni i zdravi. Još jednom želim čestitati na uspjehu cijelog kluba, novoizabranim članovima Ivanu Ergoviću i Zlatku Ćuriću, a u novoj sezoni želim da budemo još bolji na svim natjecanjima koja su pred nama.

Za kraj čestitkama se pridružio i Goran Peterko tajnik Županijskog rukometnog saveza OBŽ.

Stvarno treba čestitati na ovakvim uspjesima kakve RK Nexe daje. Isto tako lijepo je za spomenuti kako su ove godine rezultati mlađih uzrasta bili bolji nego prošlih godina. Vi ste naš najbolji klub u našoj županiji, što se tiče rukometa i vi ste sigurno perjanica našeg sporta u cijeloj regiji. Zbog toga zahvaljujem se svima što tako dobro radite, što odlično radite sa seniorima, mlađim uzrastima i što sve to Uprava i podržava.

Foto Nexe

Podijeli
  •  
  •  
  •  

Autor:

Petar Čuljak
Petar Čuljak je idejni začetnik Sportala. Bivši prvoligaški nogometaš, dugogodišnji prvotimac pleterničke Slavije, tajnik kluba, trener u Školi nogometa. Trenutno trener NK Kutjevo, člana MŽNL. Na Sportalu Petar piše o nogometu, rukometu i ostalim sportovima.