Nexe nastavlja pobjednički niz u pripremnim utakmicama

Uskoro slijedi i kvalifikacijska utakmica 2. pretkola EHF lige protiv zanimljive Španjolske ekipe Bidasoa Irun, utakmice koja će u mnogočemu odrediti nastavak ovogodišnje službene rukometne sezone.

Dobra je vijest da se prva utakmica igra u Španjolskoj, a uzvrat na domaćem terenu i nadamo se da će epidemiološke mjere još malo popustiti i da će se utakmica u Našicama moći igrati pred domaćim navijačima koji su, zasigurno, željni dobrog rukometa.

Gromovi se i dalje nalaze na pripremama pa su tako jučer odigrali uzbudljivi dvoboj protiv Dubrave kojeg su dobili rezultatom 31:36, a danas je na rasporedu utakmica protiv rukometnog kluba Sesvete.

Slijedom ovih događanja razgovarali smo s trenerom Hrvojem Horvatom koji se s par riječi osvrnuo na jučerašnji meč.

„Ovaj rezultat govori da smo odigrali dobru napadačku utakmicu, a on, također, govori da nisam zadovoljan obranom jer smo u drugom dijelu utakmice primili previše golova. Uzrok takve igre u obrani je, jednostavno, pad koncentracije koju je Dubrava iskoristila i zabila nekoliko lakih golova.

Danas nam slijedi utakmica protiv Sesveta i u njoj nećemo dozvoliti da nam se dogodi ovakva pogreška, odnosno, ne smijemo im dozvoliti da povežu 2, 3 gola jer to može biti kobno. Dvoboj protiv Dubrave poslužio nam je za uvježbavanje igre u obrambenom dijelu, nešto što ćemo koristiti u utakmicama protiv Španjolaca. Danas u utakmici protiv RK Sesvete bit ćemo koncentrirani na obranu 5-1, a odigrat ćemo još nekoliko napadačkih varijanti.

I dalje nas muče sitne ozljede, trenutno je Marko Buvinić van stroja, ali sam siguran da će biti spreman za dvoboj protiv Bidasoa Iruna dok su svi ostali igrači na raspolaganju osim Maria Tomića.” – izjavio je trener Horvat.

Izvor Nexe

%d blogeri kao ovaj: