Neuspješna sezona za malonogometaše Broda 035

Za malonogometaše Broda 035 premijerna sezona u novoosnovanoj jedinstvenoj Prvoj ligi nije bila uspješna. Naime, u ključnoj utakmici za ostankom u 2. razredu hrvatskog futsala Brođani su protiv Bjelovara odigrali 3:3. Gostima je taj bod bio dovoljan za plasman u Prvu ligu. Cijela sezona za momčad Ivice Ćorluke bila je turbulentna. Puno bolji bio je početak, dok je drugi dio bio bez pobjede. Pokušalo se kroz kvalifikacije ostati u ligi, međutim, malo je nedostajalo do tog cilja.

Na kraju su malonogometaši Broda u Prvoj ligi imali dvije pobjede i dvije neodlučene što je bilo premalo kako bi se izbjeglo 9. mjesto koje vodi u dodatne kvalifikacije. U jesenskom dijelu dok je bio Almedin Bundavica te 3 igrača iz BiH momčad Ivice Ćorluke osvojila je nešto bodova. Kasnije tijekom sezone kada je Bundavica u zimskoj stanci prešao u Cazin u BiH i kada se vrlo dobri Mujić ozlijedio malonogometaši Broda 035 ušli su u velike probleme iz kojih se nisu uspjeli izvući.

Kronični problem ne u ovoj sezoni, već godinama je igranje velikog nogometa i trener Ćorluka na gostovanjima svaki put ima veliku glavobolju kako sastaviti momčad. Također niti na treninzima nije imao sve igrače stoga je epilog ovaj koji se dogodio da se ispalo iz lige. Uvijek je najteže vratiti se u rang iz koje se ispalo, a to će Brod 035 pokušati učiniti u novoj sezoni.

Prema tome malonogometaši Broda 035 od slijedeće sezone trebali bi igrati u Drugoj ligi – istok ukoliko u njoj bude dovoljan broj klubova, a treba najmanje 6. To i je trenutno najveći problem jer je veliko pitanje koliko ima klubova u Slavoniji i Baranji za formiranje lige.

Tekst / Foto Josip Šebalj