Neizvjesnost Bukovlju: Nastavlja li Slavonac s natjecanjem?

Nažalost posljednjih tjedana svjedočimo dosta ružnim stvarima kada je Slavonac iz Bukovlja u pitanju te se javno ozbiljno špekulira o tome hoće li seniorska momčad uopće nastaviti s natjecanjem u MŽNL Brod – Požega u kojem je jesenas ostavila odličan dojam i zauzela drugo mjesto. Kako sada stvari stoje, puno je izglednije da neće nego da će se dogoditi pozitivan rasplet ove priče.

Oglas

Prilično neobično, usudit ćemo se reći i nedolično na klupskoj Facebook stranici sada već bivša uprava se obračunava sa svima i svakim, posebice s općinskim načelnikom Davorom Petrikom. Kao razlog ostavki navode mnogo toga, između ostalog podatak da će iz općinskog proračuna inkasirati 90 000 umjesto obećanih 120 000 kuna te navode kako je Načelnik inzistirao da iz uprave izađu ljudi koji mu stranački ne odgovaraju. Tim tragom, obratili smo se Načelniku i zamolili ga za komentar i njegovu stranu priče s nadom da će se situacija nekako primiriti i da će Slavonac opstati.

Oglas

– Čitava priča krenula je zbog perilice za rublje, tajnik Tomislav Petrović me tražio da Općina kupi perilicu da bi bila glavna nagrada na tomboli na klupskoj zabavi. Pokušao sam mu objasniti da to ne mogu napraviti, da samom kupnjom perilica postaje inventar, ako im treba za rad kluba da ćemo je kupiti ali ne za tombolu. Od tada se samo traže problemi, sada po njima ja ispadam glavni krivac za sve što se događa, kriv sam što su omalovažavali i potjerali uspješnog trenera Marija Petrovića koji je klub doveo u 3. HNL, koji je sa svojim dečkima osvojio Kup, kriv sam i za ispadanje iz tog kupa protiv Borinaca preko kojeg su mogli namaknuti sredstva za sasvim mirno funkcioniranje, kriv sam i što sam na vlastitu odgovornost inicirao i radio na uređenju infrastrukture pa dobio razne prijave. Sada sramotno istupaju putem službene klupske stranice, optužuju i traže da im ja nađem upravu, mene to ne zanima niti je to moj posao, ne petljam se u rad niti jedne udruge, svaka od njih ima svoje vodstvo koje ima svoja prava i obveze. Predsjednik i tajnik bune se zbog smanjenih financija, to je i jedini problem koji njih muči. Muči ih i činjenica da nisu opravdali sredstva koja im je Općina putem natječaja isplatila za prošlu godinu, a bez toga Klub se ne može ni kandidirati na upravo raspisanom natječaju, nažalost ostalo je malo vremena za to, hoće li se nešto dogoditi ili ne ostaje vidjeti. Ako ne dobijemo izvješća na što je potrošen općinski novac moja je obveza sve prijaviti nadležnim službama, a automatizmom klub neće dobiti ni tih predviđenih 90 000kn. Ono što ja mogu reći je da neću dopustiti da naša djeca ostanu uskraćena za rad, za njih ću se sigurno pobrinuti, i do sada je Općina uskakala i pomagala, plaćala dvoranu, opremu i slično, učinit ću sve što je u mojoj moći da ti klinci nastave trenirat, sve ostalo nije u mojim rukama nego onih koji su prije samo šest mjeseci preuzeli vođenje kluba – komentar je Davora Petrika, načelnika Općine Bukovlje.

Oglas

Malo je vremena za konkretne korake, tko god se prihvatio vođenja kluba pred sobom ima dosta zahtjevnu situaciju jer se praktično pola momčad već raspršilo po okolnim klubovima, trenera nema, a ono što je jako dobro je činjenica da je bodova sasvim dovoljno da bi se i s nekakvom mladom, polujuniorskom momčadi moglo ostati u MŽNL. Prava bi šteta bila da Slavonac zaista ne nastavi s natjecanjem, u proteklom periodu klub je doživio sjajne trenutke, igrao je u trećem rangu natjecanja, osvojio županijski kup, posložio vrlo lijepu infrastrukturu, škola nogometa radi izvrsno i sve su kategorije u vrhu svojih natjecanja. I mi apeliramo na sve da se pronađe nekakva solucija da sve ne krene u potpuno krivom smjeru.