Negativan odgovor Stožera – nogometni amateri nisu dobili zeleno svjetlo

Nogometni amateri nisu uspjeli ishoditi dozvolu za treniranje pa je inicijativa HNS-a prema Stožeru i Vladi RH ostala tek neostvarena želja. Tako će trećeligaši kao i svi oni u rangovima ispod morati sačekati do početka veljače do kada je i produžen rok zabrane treniranja, a do tada tek individualnim pristupom ili u manjim grupama održavati formu do popuštanja i ukidanja mjera. Iako je puno nelogičnosti u određivanju mjera, desetak dana nije prevelik vremenski period u kojem se ipak nogometašima nudi kakva, takva aktivnost, a između ostalog svi kreću s iste polazišne točke u nove pripreme za koje se nadamo da će proteći bez novih šokova kako bi drugi dio natjecanja počeo prema planu. Prenosimo u cijelosti poruku tajnika Središta Željka Bela:

Poštovani,

Uz sve napore predstavnika HNS u razgovorima sa Stožerom civilne zaštite RH , te pozitivnog stava Predsjednika stožera gospodina Capaka  prema amaterskom nogometu nije se uspjela ishoditi dozvola za aktivnosti klubova Trećih HNL i nižih rangova natjecanja na otvorenom prostoru (treniranje, odigravanje utakmica).

Po svemu sudeći  to će se dogoditi od 01.veljače 2021.godine popuštanjem mjera.

Jedino što Vam u ovom trenutku mogu savjetovati je da se organizirate te na taj način individualnim ili grupnim aktivnostima pokušate održavati tjelesnu spremu svojih igrača.

Sve informacije koje dobijem proslijediti ću Vama, a u nadi u povoljne vijesti  srdačan pozdrav. 

Uz športski pozdrav,

Tajnik HNS Središta:

Željko Bel,prof.