Ne stroj nego tvornica golova – Lorena Balić zabija više od dva gola po nastupu!

Često se za razne napadače koristi sintagma – stroj za golove. E pa ako su ti velemajstori koji se u slučaju da se zovu Leo, Erling, Cristiano ili Karim s pravom zovu strojevima za golove u sezonama u kojima imaju prosjek blizu gola po utakmici, onda ćemo mi osječku napadačicu Lorenu Balić proglasiti – tvornicom golova!

Lorena Balić od svoje 12. godine kada je stigla iz rodne Ilače nosi dres najtrofejnijeg hrvatskog nogometnog kluba ŽNK Osijek, a već dugi niz godina je neumoljiv strijelac i lokomotiva koja svojim golovima vuče Bijelo plave ka silnim trofejima. Nestvarno i nevjerojatno zvuči podatak koji je točan u 183 nastupa za Osijek Lorena je postigla 402 gola! 2,2 po utakmici! Monstruozno!

Prošlog ljeta Lorena je potpisala novi petogodišnji ugovor s Osijekom s kojim ove sezone sigurno plovi ka novom naslovu prvaka Hrvatske i novom pokušaju proboja ka Ligi prvaka. Iako inozemnih upita ne nedostaje, Loreni želimo puno zdravlja i što brži okrugli broj pogodaka u dresu Osijeka, dakle njih – 500!