NBA: kako su pripremne utakmice odigrali Hrvati?

Još je malo ostalo do nastavka NBA lige. Službeni početak nastavka, 30. srpnja, nestrpljivo iščekujemo, ponajviše zbog hrvatskih predstavnika u najjačoj profesionalnoj ligi. Iako kapetana reprezentacije Bojana Bogdanovića Babu u redovima Utah Jazza nažalost nećemo gledati zbog nedavne operacije zapešća, ostaje nam dostatan broj Hrvata za praćenje.

Već su se u pripremnim utakmicama neki i iskazali i pokazali da prekid natjecanja nije ujedno značio i opuštanje. Dario Šarić je u prvoj pripremnoj utakmici, onoj protiv Utah Jazza bez Bogdanovića, u pobjedu Phoenix Sunsa od 101:88 ugradio 12 poena uz 6 skokova. U drugoj pripremnoj utakmici Sunsi su poraženi od Bostona sa 103:117, a Dario je postigao 12 poena uz osam skokova i dvije asistencije.

Odličnu prvu pripremnu utakmicu odigrao je Mario Hezonja. U tijesnom porazu njegovog Portlanda od Indiane (88:91), s 15 poena bio je najbolji strijelac, a proveo je i najviše minuta na parketu (21) od svih igrača Portland Blazersa. U drugoj pripremnoj utakmici izgubili su 104:110 od aktualnih prvaka Toronto Raptorsa, a Mario je upisao 2 poena.

U Orlandu je i Luka Šamanić koji je za San Antonio Spurse odigrao 4:29 minuta u porazu od Milwaukee Bucksa (92-113).

Ivici Zubcu danas završava dvodnevna karantena nakon što je 25. srpnja stigao u Orlando kako bi se priključio svojim LA Clippersima, što znači da pripremne utakmice nije igrao. Što se zanimljivosti tiče, za LA Clipperse prve dvije utakmice neće odigrati Lou Williams. Prvi je to put u povijesti lige da je igraču dopušteno da propusti službenu utakmicu zbog karantene, a desetodnevna pauza mu je određena zbog posjete noćnom klubu. Iz kampa u Orlandu pušten je zbog sprovoda djeda, no potom su izašle fotografije iz noćnog života zbog čega u Clippersima, dakako, nisu sretni.

IZVOR: HKS / FOTO: Dario Šarić na prijateljskoj utakmici sa Slovenijom 2018. godine