Nastavljaju se Igre mladih – Plamen Turneje radosti upaljen u Bjelovaru

akon stanke u ožujku mnogobrojne manifestacije i turniri su momentalno otkazani i prebačeni na slijedeću godinu, tako da su Plazma Sportske igre mladih jedna od rijetkih svjetskih manifestacija koja je ovaj vikend dana nastavila svoju sezonu. ”Nakon pauze uzrokovane Corona virusom veseli me opet vidjeti djecu kako nastupaju, također sam prezadovoljan vidjevši koliko su djeci Igre nedostajale. Igre ćemo svakako dovesti do samog kraja, odradit ćemo sva natjecanja pa i samo finalno natjecanje u Splitu i nadam se međunarodno finale.

Oglas

Želim pohvaliti Vladu Republike Hrvatske koja je i pokrovitelj Plazma Sportskih igara mladih, posebno bih istaknuo suradnju s Minstarstvom unutarnjih poslova na čelu s ministrom Božinovićem koji je i na čelu Nacionalnog stožera. Zahvaljujuć tome, kao i cijela Hrvatska imali smo pravovremene informacije. Nadamo se da će mjere popuštanja iz dana u dan bit sve veće kako bi i roditelji mogli doći gledati svoju djecu, zajedno sa prijateljima djece koja nastupaju-  istaknuo je Zdravko Marić, predsjednik Plazma Sportskih igara mladih.

Oglas

Plamen Igara u subotu zapaljen je u parku Eugena Kvaternika u Bjelovaru, a ujedno okupio i najbolje šahiste županije. Igre u Bjelovaru otvorio je Igor Brajdić, zamjenik gradonačelnika Bjelovara zajedno s predstavnicima Plazma Sportskih igara mladih. Oba događanja organizirana su u skladu s uputama i mjerama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Civilnog stožera RH, nisu okupila više od 40 sudionika u isto vrijeme, svim sudionicima prije ulaska u područje održavanja je izmjerena temperatura, izvršili su obaveznu dezinfekciju i registraciju, te su koristili maske uz upute o propisanom držanju socijalne distance.

Oglas

Sve Turneje radosti Plazma Sportskih igara mladih imaju i edukativan karakter, tako da su u Bjelovaru najmlađi stanovnici grada sudjelovali i u edukativnoj kampanji koju Igre provode u suradnji s Nacionalnim programom za sigurnost cestovnog prometa Ministarstva unutarnjih poslova.

Edukacija djece i mladih izrazito je važan segment Igara. Od ove godine Igre su u suradnji s UEFA pokrenule kampanju promocije ženskog nogometa, a na svim događanjima redovito djecu educiraju o važnosti recikliranja i samoodrživosti. Kroz tekući projekt ”Youth Sports Fair Chance” u sklopu Erasmus+ Sport programa Europske Unije u partnerstu sa 6 zemalja provode edukacije profesora tjelesnog odgoja te osnovnoškolske djece o važnosti pravilnog navijanja na sportskim terenima, jednakosti i borbi protiv diskriminacije.

Natjecanja u sklopu Igara nastavit će se ovaj tjedan diljem Hrvatske dok će svečano otvaranje Igara održati 12. lipnja u Prelogu.

Izvor igremladih.hr

Foto FB Plazma sportske igre mladih