/Nastavlja se 1. HRL, RK Osijek dočekuje Gradišku, Županja protiv Dragovoljca RK OSIJEK NASTAVLJA BORBU ZA PREMIJER LIGU A ŽUPANJA ZA OSTANAK
rk osijek

Nastavlja se 1. HRL, RK Osijek dočekuje Gradišku, Županja protiv Dragovoljca RK OSIJEK NASTAVLJA BORBU ZA PREMIJER LIGU A ŽUPANJA ZA OSTANAK

Nakon dvomjesečne pauze rukometaši se vraćaju na parket susretima 14. kola, a imamo i slavonski okršaj u Novoj Gradišci.

U 1. Hrvatskoj rukometnoj ligi od slavonskih klubova najbolje plasiran je RK Osijek na 4. poziciji. Osječani su u borbi za plasman u Premijer ligu, elitno natjecanje na nacionalnoj razini. Preostala dva slavonska predstavnika RK Nova Gradiška i RK Županja su na začelju tablice, samo je Crikvenica lošije plasirana.

Sama tablica stavlja Osječane u ulogu favorita u dvoboju sa Gradiščanima, a taj status im još pojačava činjenica da su u gostima u Novoj Gradišci slavili sa velikih 6 pogodaka prednosti. Mlada momčad trenera Hrvoja Privšeka uz pomoć sa tribina SD Zrinjevac ne bi smjela imati većih problema upisati 10. pobjedu u prvenstvu.

RK Županja će imati težak zadatak u ovom kolu, iako Hrvatski dragovoljac zauzima ne baš sjajno 10. mjesto sa 6 pobjeda i 7 poraza, Županjci su još lošiji, ostvarili su samo dvije pobjede i tavore na predposljednjem mjestu ljestvice. U prvom dvoboju u Županji gosti su upisali visoku pobjedu sa čak 9 poena prednosti. Županjici će vjerovatno priliku za bodove morati tražiti u nekim drugim utakmicama.

RUKOMETAŠI 1 HRL

Prvoligaško natjecanje kod žena nastavlja se 16. kolom, a Slavonija ima dvije predstavnice u tom natjecanju ŽRK Osijek i ŽRK Đakovo, a obje su u borbi za ostanak. U aktualnom kolu  obje naše predstavnice gostuju a puno teži posao čeka Osječanke koje gostuju kod Zameta, trećeplasirane ekipe lige. Đakovčanke gostuju kod ipak lošije ekipe, uz jednu kvalitetnu patriju možda bi mogle i iznenaditi u Dugom selu.

tablica žene rukomet

Što se tiče 2. HRL za žene  i tu su naše predstavnice u donjem dijelu tablice, a imaju i težak raspored u 10. kolu.

2 hrl žene

Raspored muške 2. HRL sjever:

2. hrl sjever

Podijeli
  •  
  •  
  •