Nastavak Igara mladih 25. svibnja, podršku uputile sportske zvijezde i ambasadori

Podršku nastavku sezone uputili su mnogobrojni ambasadori i prijatelji Igara: proslavljeni svjetski nogometaš Luis Figo, Darijo Srna, Slaven Bilić, Predrag Mijatović, Aleksander Čeferin, Johannes Hahn te novi ambasadori Igara: Domagoj Duvnjak, Luka Karabatić i Nikola Karabatić.

Oglas

Nastavak sezone Plazma Sportskih igara mladih, najveće amaterske sportske manifestacije u Europi očekuje se 25. svibnja, a sve aktivnosti provodit će se u skladu s uputama Stožera civilne zaštite RH. Podršku nastavku sezone uputili su mnogobrojni ambasadori i prijatelji Igara: proslavljeni svjetski nogometaš Luis Figo, Darijo Srna, Slaven Bilić i najdugovječniji ambasador Igara Predrag Mijatović.

Oglas

‘’ Dragi moji prijatelji iz Sportskih igara mladih iz Srbije, Bosne i Hrvatske, vjerujem da ste nestrpljivi za povratak na sportske terene, pa tako i ja. Jedva čekam i radujem se nastavku Igara uskoro. Navijam za sve vas – više od 200.000 sudionika svake godine. Do tad, ostanite kod kuće i budite zdravo’’ istaknuo je Luis Figo u svojoj poruci iz Madrida.

Oglas

Podršku  iz Slovenije poslao je Aleksander Čeferin, Predsjednik UEFA koja je od ove godine partner Plazma Sportskih igara mladih u promociji ženskog nogometa ‘’ Veselim se nastavku sezone Sportskih igara mladih

Johannes Hahn, povjerenik Europske komisije za budžet i administraciju i ambasador Igara priključio se porukama o važnosti bavljenja sportom u svojim domovima, te istaknuo nestrpljenje za nastavkom sezone Igara.

Darijo Srna osvrnuo se najviše na nogometnu tematiku: ‘’Za razliku od mnogobrojnih otkazanih svjetskih i lokalnih sportskih natjecanja sretan sam što će Plazma Sportske igre mladih uskoro nastaviti svoju sezonu. 10 sportskih disciplina i slobodne prijave za sve te moj najdraži Coca-Cola Cup u nogometu uskoro vas očekuju’’.

Novi ambasadori

U veliku obitelj istaknutih sportaša ambasadora Plazma Sportskih igara mladih u travnju su se priključili i najpoznatiji svjetski rukometaši Nikola Karabatić, Domagoj Duvnjak te Luka Karabatić.

‘’Sretan sam što sam postao dio obitelji sportaša koja se veseli svim vašim uspjesima. Jedva čekam nastavak rukometne sezone, ali i nastavak Igara kako bi se mogli družiti na sportskim terenima diljem Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije’’ istaknuo je Duvnjak.

Videoporuke možete pogledati OVDJE

Svi su se priključili i velikoj preventivnoj kampanji  #KodKuceJeZakon koju su među prvima podržali nogometne zvijezde Luka Modrić, Nemanja Matić, Edin Džeko i Sven Göran Erikkson. Cilj je osvijestiti sve građane na važnost očuvanja zdravlja i ostanka u svojim domovima, ali i pružiti podršku djeci i omogućiti im edukativne i zabavne sadržaje putem digitalnih kanala.

U Hrvatskoj, nova sezona Plazma Sportskih igara mladih započela je u siječnju turnirima u nogometu, rukometu i košarci, dok su u ožujku održane Turneje radosti u 6 gradova, sportsko-edukativna događanja u kojima se djeca natječu u graničaru i atletici i bore za plasman na državnu završnicu.

Izvor/Foto SS igremladih.hr