Našičani nastupili u Novskoj na taekwondo natjecanju “Bljesak 1995”

U Novskoj je održano taekwondo natjecanje pod nazivom “Bljesak 1995”. Ovaj turnir tradicionalno se održava u Novskoj u organizaciji taekwondo kluba “Ogrc” u sportskoj dvorani srednje škole. Natjecanje je bilo organizirano u borbama i KICK-u a na natjecanju je sudjelovalo oko 250 natjecatelja s područja RH. Uz bok svim slavonskim klubovima na ovom natjecanju nastupio je i taekwondo klub Našice s 11 natjecatelja u obje kategorije. Pod vodstvom trenera Branka Leša, Ane Kalman i Maje Hodanovac u borbama su  nastupile 4 natjecateljice a u KICK-u 7 natjecatelja.
U kategoriji mlađih kadetkinja -33kg visoko drugo mjesto i srebrnu medalju osvojila je Petra Nogić kojoj je ovo prvo ozbiljno natjecanje nakon stanke od tri godine. Petra je pokazala veliku volju i spremnost te je nažalost finalnu borbu izgubila sa bodom razlike. U kadetskoj konkurenciji Tena Ilona Jukić sa dvije pobjede zauzela je drugo mjesto i osvojila srebrnu medalju. Tena je iskusna natjecateljica koja je na ovom natjecanju svoje dosadašnje iskustvo prenijela u borbu i pokazala kako se boriti protiv višljih najtecateljica. Sa samo dva boda razlike ostala je bez zlata a u sve tri borbe skupila je 109 bodova i time se smjestila na 10.mjesto rang liste kadetkinja na ovom natjecanju.
Ana Šimić je nastupila u kadetskoj kategoriji -59kg i osvojila zlatnu medalju. Ani je ovo prva zlatna medalja koju je osvojila sa dvije pobjede. U finalu protivnica je predala borbu jer zbog fizičke spremnosti i manjka kondicije nije mogla pratiti Anin ritam te je borba prekinuta nakon prve runde. U juniorskoj konkurenciji nastupila je Petra Tomljanović -44kg i osvojila brončanu medalju. Petra je u prvoj borbi naišla na ravnopravnu natjecateljicu s kojom je vodila izuzetno dinamičnu borbu. Iz runde u rundu slijedile su izmjene vođenja borbe i u zadnjim sekundama treće runde izgubila je sa 6 bodova razlike i zauzela treće mjesto.
U KICK kategoriji pod vodstvom Maje Hodanovac nastupila je ekipa novih natjecatelja koji su s treninzima počeli krajem 2021.god. i početkom 2022.godine. Ova mlada ekipa pokazala je izuzetan talent, volju a  i fizičku spremnost u KICK-u i od 7 natjecatelja, a to su Tena Nađ, Sara Šimeg, Nera Galić, Tina Lešić, Nika Rosković, Aurora Černjava i Josip Mario Bureš. Srebrnu medalju osvojili su Nera Galić sa tri dobivene borbe i 293 boda, te Josip Mario Bureš sa 4 dobivene borbe i 392 boda. Nakon održanog polaganja klub kreće sa daljnjim pripremama za nadolazeća natjecanja od kojih je prvo Susedgrad Sokol Pokal 14.05.2022.