Napreduju radovi na izgradnji južne tribine Stadiona uza Savu

Grad Slavonski Brod u listopadu 2021. godine potpisao je ugovor o početku izgradnje nove južne tribine na Stadionu kraj Save. Nakon što je srušena postojeća stara tribina, izvedeni su privremeni priključci električne energije i vode kako bi gradilište moglo funkcionirati, a potom su izvedeni svi zemljani radovi na iskopu temelja, širokom iskopu, temeljnom razvodu vodovoda i kanalizacije, provedeno je detaljno geomehaničko snimanje kvalitete tla, izvršena je potrebna sanacija tla, postavljen je temeljni uzemljivač na kompletnoj građevini te izvršena montaža i ugradnja armature temeljnih traka i podne ploče. Također, izrađena je i hidroizolacija cijele građevine, zaštita hidroizolacije betonom te je betonirana podna ploča na većem dijelu građevine.

Trenutno se izvode radovi na pripremi oplate zidova i armature tribina te se dovršava podna ploča na istočnom dijelu tribine.

Podsjetimo, u sklopu nove tribine nalazit će se svlačionice za igrače, prostori za sudce, delegate, doping kontrole, privremene sanitarije, VIP lođa s lounge prostorom s popratnim sanitarijama i servisnim prostorima, prostor za trening igrača i teretanu, sobu za liječnika, caffe bar za posjetitelje, soba hitne pomoći, prostor za prodaju karata, klupske prostorije i uredske prostorije sa servisnim prostorima i sanitarijama te prostor za komentatore i medije. Za VIP gledatelje predviđeno je 120 mjesta sa zatvorenim lounge prostorom u pozadini. Gledateljima je predviđeno 1400 sjedećih mjesta (ne uključujući VIP) te 6 mjesta za osobe s invaliditetom. Bruto površina buduće građevine južne tribine iznosi 1715 m2. (slavonskibrod.hr)