Napreduje izgradnja pomoćnih terena stadiona kraj Save

Nakon puno godina priča i obećanja konačno se može sa zadovoljstvom ustvrditi da se na stadionu Marsonije nešto radi. Nedavno je izgrađena nova istočna tribina, a sada je radno i iza nje gdje se rade pomoćni tereni, dok uskoro kreće i izgradnja nove južne tribine u kojoj će biti i nove klupske prostorije pa će Slavonski Brod konačno glavni gradski stadion imati u skladu s nogometnom tradicijom koju grad Marija Mandužukića i Ivica Olića i zaslužuje. Na stranicama Grada objavljena je sljedeća vijest:

Nastavljajući realizaciju kompleksa Stadiona kraj Save, Grad Slavonski Brod započeo je s realizacijom pomoćnih terena čiji se radovi odvijaju i danas.  Trenutno su izvedeni svi iskopi za oba igrališta, izvedena je kompletna drenaža i oborinska odvodnja za oba igrališta. Nasipan je donji kameni tamponski sloj krupnijeg kamena te se započelo s nasipavanjem drugog sloja sitnijeg kamena. Također, ugrađeni su rubnjaci oko oba igrališta, izvedeni su temelji i gromobranska instalacija te postavljeni čelični stupovi za zaštitnu mrežu iza golova i okolo malog pomoćnog igrališta. Izvedene su i betonske stope za rasvjetne stupove te podzemna instalacija od stupova do razvodnog ormara.

Spomenutim projektom izgradit će se dva pomoćna igrališta s umjetnom travom te će se ostaviti nova rasvjeta, zaštitna mreža te ograda oko malog pomoćnog igrališta. Završetkom izgradnje, pomoćni tereni osigurat će moderniju i kvalitetniju sportsku infrastrukturu za obavljanje treninga i službenih utakmica, a  izgradnja kompleksa stadiona kraj Save uskoro se nastavlja i početkom izgradnje južne tribine.