Napokon: Raspisan natječaj za izvođača radova na stadionu Slavonije

Dugo i predugo trajale su borbe s papirologijom oko izgradnje nove zgrade i tribine na Stadionu kraj Orljave u Požegi. Iako se i u ovoj fazi može zakomplicirati stvar raznim žalbama nadamo se da toga neće biti i da će uskoro krenuti sami radovi te da će se konačno Plavi vratiti na svoj teren.

Oglas

Stadion Slavonije, odnosno klupska zgrada s tribinom, izgrađen je 1953 godine, od tada su na njemu rađene samo kozmetičke intervencije pa nije bilo pretjerano iznenađenje kada ga je u lipnju 2021. nevrijeme toliko uništilo da nije bilo povratka i popravka pa je u prosincu iste godine do temelja srušen. Puno je problema bilo na putu do sada raspisane javne nabave, od višestrukog rasta cijena pa do samih dozvola za gradnju, no konačno je priči kraj, uprava i Grad su odradili svoj dio posla, vrijeme je za građevinske majstore!

Oglas

Grad Požega pokrenuo je postupak javne nabave za radove na izgradnji tribine na stadionu Slavonija. Procijenjena vrijednost nabave je 2.536.285,00 eura bez PDV-a. Ovaj zahvat predviđa izgradnju zapadne tribine, zatvorene zgrade sportsko-rekreacijske namjene, koja ima dvije etaže i završava natkrivenim gledalištem.

Oglas

U suterenu bi trebale biti smještene četiri svlačionice s tuševima i sanitarnim čvorovima, prostorija za prvu pomoć, prostor za delegata sa sanitarnim čvorom, prostori za doping kontrolu – čekaonica i prostor testiranja, svlačionice za suce s kupaonicom, te spremište za lopte i praonica rublja. Sjeverni i južni dio zgrade ima direktan pristup iz prizemlja i tu su smještene sanitarije za gledatelje i toplinska podstanica u sjevernom dijelu zgrade, te ugostiteljski objekt s garderobom i sanitarnim čvorom i svlačionica i sanitarni čvor za invalide u južnom dijelu zgrade. Na katu se nalazi tajništvo kluba s dvoranom za sastanke i sanitarnim čvorom, te fitness dvorana sa svlačionicom i sanitarnim čvorom. Iz predprostora može se direktno izaći na vanjski natkriveni prostor tribine – svečanu ložu.