Napokon: “NK Osijek odgovorio sudačkoj komisiji!”

Nakon što su već tko zna koliko puta napravljeni slijepima, napokon su se u Nogometnom klubu Osijek odlučili istupiti u javnost i zatražiti ravnopravan tretman u medijima. Nakon što se digla silna galama oko kaznenog udarca suđenog na Belji u dvoboju protiv Gorice koji ne bi smio izazivati nikakve upite jer je riječ o klasičnom jedanaestercu, a sumnju u njega iskazala je i Brunina komisija, Osijek je reagirao priopćenjem. Sumnjamo da će ono dati nekakvog ploda, ali je ipak znak da u Klubu postoji još netko osim trenera Bjelice tko ima hrabrosti reći nešto protiv sudačke organizacije koja je prvim kolom najavila puno muka u novoj sezoni.

Oglas

Suludo objašnjenje Brune Marića NK Osijek popratio je priopćenjem koje prenosimo u cijelosti:

Oglas

“Nogometni klub Osijek ovim putem izražava nezadovoljstvo tumačenjem i interpretacijom Komisije nogometnih sudaca HNS-a koja je za situaciju iz 71. minute utakmice između NK Osijek i HNK Gorica zaključila: “Incident u kaznenom prostoru NK Gorice nije prekršaj prema pravilima nogometne igre (PNI). Vrlo dobro pozicionirani sudac u terenu za igru ispravno je procijenio da ne postoji prekršaj braniča Gorice. Nažalost, nakon intervencije VAR suca i OFR pregleda snimke promijenio je svoju odluku i neispravno dodijelio kazneni udarac. Analizom incidenta, slijedeći smjernice PNI-e, razvidno je da napadač rukama “nedozvoljeno“ drži braniča, okreće se za igranom loptom i zapinje za ispruženu nogu braniča. Razmatrajući da je napadač inicirao kontakt, da je kontakt jasno laganog intenziteta, KNS HNS-a ovaj izazov ne smatra dostatnim za dodjelu “najstrože kazne“. KNS HNS-a intervenciju VAR suca smatra neispravnom, potpuno suprotnom primjeni VAR protokola”.

Oglas

Neravnopravan tretman u javnom prostoru

Svjesni smo uloge gospodina Bruna Marića i Komisije nogometnih sudaca kao i brojnih pritisaka s kojima su suočeni, ali jasno i nedvosmisleno želimo poručiti da nećemo dozvoliti neravnopravan tretman kojeg prema našem klubu navedeni imaju u javnom prostoru. Ostat ćemo dosljedni pa kao i do sada nećemo na razini kluba komentirati odluke sudaca na terenu, ali ne možemo još jednom prešutjeti ponižavajuća tumačenja i interpretacije prema NK Osijek, a kojima se želi diskreditirati rezultat ostvaren na travnjaku. I prošle sezone smo se nerijetko čudili načinu na koji se u javnom prostoru, od strane Komisije nogometnih sudaca HNS-a, komentiraju i interpretiraju odluke u korist ili na štetu nekog kluba, a isto će se, sudeći po posljednjoj “interpretaciji” očito nastaviti i u aktualnoj sezoni.