Napokon košarkaška utakmica na Vijušu

Nakon dugo vremena u dvorani Vijuš odigrana je muška košarkaška prijateljska utakmica. U njoj su juniori Slavonskog Broda 1946 koje vodi Igor Kovačević odmjerili snage protiv Trgo investa, posljednjeg prvaka Brodske amaterske košarkaške lige. Za ovu prigodu protivnička ekipa bila je pojačana za nekoliko igrača koji igraju u Europi i Americi tako da njihova pobjeda niti jednog trenutka nije dolazila u pitanje.

Oglas

U prijateljskoj utakmici između juniora Slavonskog Broda 1946 i Trgo investa malobrojni gledatelji vidjeli su nekoliko dobrih i atraktivnih poteza na obje strane. Za ovu prigodu Trgo invest osim veterana: Tomislava Vovka, Dražena Rimarčuka i Davora Lulića pojačali su aktivni igrači, Petar Ćosić koji igra u Austriji i Petar Živković koji je u Njemačkoj. Tu su i nešto mlađe snage, sadašnji član američkog collega Tino Šebalj i bivši američki student Luka Kristijan. Uz njih, nastupile su i domaće snage koje igraju Drugu ligu Davor Galić i Mark Sekulić. Ta ekipa je na kraju s uvjerljivih 94:60 nadigrala juniore Slavonskog Broda 1946. Bilo je vidljivo da su pojedini mladi igrači trenera Igora Kovačevića izgorili u prevelikoj želji, dok su s druge strane bivši igrači kluba bili jako motivirani i željni utakmice u dvorani u kojoj su proveli dio svoje igračke karijere.

Oglas

Izjednačeno je bilo do polovice prve četvrtine u kojoj je Trgo invest stalno bio u prednosti da bi ta dionica završila s 31:16 u korist ekipe koju vode Zoran Mataić i Tomislav Vovk. Juniori Slavonskog Broda 1946 ravnopravno su odigrali u drugoj četvrtini nakon koje je razlika ostala 15 u korist Trgo investa za 47:32. U drugom poluvremenu stariji igrači koji imaju iskustvo i kvalitetu povećavali su svoje vodstvo koje je u jednom trenutku iznosilo i 38 razlike da bi na kraju završilo s 94:60. Sjajan u pobjedničkoj ekipi Trgo investa bio je Petar Ćosić koji je imao 15 asistencija i 10 koševa. On se više bazirao kako voditi igru i proigrati suigrače u čemu je uspijevao, dok je s 35. godina bio najstariji na parketu. Zahvaljujući sjajnim loptama Ćosića, najučinkovitiji u redovima Trgo investa bili su ujedno i najmlađi igrači u njihovoj ekipi, Tino Šebalj s 27 koševa i 5 trica te Luka Krstijan koji je dodao 22 poena. U pobjedničkoj ekipi vrijedi izdvojiti još 13 koševa Petra Živkovića i 12 ubačaja Davora Galića. Kod juniora Slavonskog Broda 1946 najučinkovitiji prema običaju bili su Luka Špehar s 15 i Dominik Mutić s 13 koševa. Za ovu prigodu u sastavu Igora Kovačevića nastupio je još jedan Brođanin koji igra na američkom collegu Leon Kalinić.

Oglas

Ova utakmica je za Trgo invest ujedno bila i pripremna s obzirom da u petak, 19. lipnja putuju u Rovinj na veteranski turnir. Vrlo vjerojatno je da će ove utakmice postati stalne u ljetnim mjesecima pogotovo kada se svojim kućama vrate Brođani koji igraju košarku u Europi i Americi. U narednim utakmicama očekuje se dolazak: Mateja i Marka Karlovića, pa Marija Matasovića, Dominika Šamije, Mateja Kljajića, Egona Ruheka i Sandra Rašića. Ljubitelji košarke u Slavonskom Brodu reći će sa sjetom da su svi oni u svom rodnom gradu i da igraju za matični klub sasvim sigurno bi se ponovno u na Vijušu igrala prvoligaška košarka.

JUNIORI KK „SLAVONSKI BROD 1946“ – KK “TRGO INVEST“ 60:94

(16:31, 16:16, 8:11, 20:36)

Sportska dvorana Vijuš, gledatelj 50

Suci: Ivan Fran Arar (Slavonski Brod) i Bruno Holjevac (Sibinj)

JUNIORI KK „SLAVONSKI BROD 1946“: Mutić 13, A. Kovačević 6, Vištica 5, Carević 2, Lazić 3, Špehar 15, Petković 4, Blažinkov 2, Kalinić 4, Vuksanović 2, Sivrić 2, Ninković 2. TRENER: Igor Kovačević

KK “TRGO INVEST“: Ćosić 10, Lulić, Rimarčuk, D. Galić 12, Živković 13, Vovk, Kristijan 22, Sekulić 8, Šebalj 27. TRENER: Zoran Mataić

Josip Šebalj