Napeto je u vrhu i još napetije na dnu tablice u Požeško-slavonskoj 1.ŽNL

u 1. kolu lige za prvaka nas očekuju napete i uzbudljive utakmice.

BSK Buk je trenutno prva ekipa na tablici i ugostiti će u nedjelju Dinamo. Buk u solidnoj formi u posljednjih 5 utakmica sa 8 osvojenih bodova, dok Dinamo je momčad koja se nalazi na 6. mjestu sa 9 osvojenih bodova u zadnjih 5 kola. Za Dinamo ovaj vikend neće nastupit Rafael Penava. Domaćini se nalaze 3 boda iznad 2. ekipe na tablici tako da nema prostora za greške ako žele osvojiti ligu.

Dobrovac će ugostiti odličnu ekipu Graničar iz Zagrađa. Gosti dolaze u Dobrovac bez Adama Srdarevića, Drage Ćaćića i Stjepana Matanića. Domaćini se nalaze samo 3 boda ispod vodeće ekipe lige te čekaju svoju priliku da preuzmu prvo mjesto. Graničar će pokušat spriječiti domaćine u borbi za prvo mjesto.

Croatia sa samo 4 boda manje od Buka je također u borbi za prvaka i ovu nedjelju će ugostiti četvrtu plasiranu ekipu, Kaptol. Za Kaptol ovaj vikend neće nastupat Jan Neruda zbog neodrađene suspenzije. Gosti su u posljednjih 5 utakmica osvojili samo 3 boda, dok je Croatia skupila 9. Domaćini također sa nadom da osvoje ligu, čekaju svoju priliku da vodeće ekipe kiksaju i da u nedjelju protiv Kaptola na domaćem terenu osvoje sva 3 boda.

Napeto je i na dnu tablice i bit će borba do zadnjeg kola tko će završiti na posljednjem mjestu na tablici.

U nedjelju Graševina će ugostiti posljednju ekipu na tablici, Mladost. Gostima ova pobjeda može poboljšati situaciju na tablici i mogu se pomaknuti čak za dva mjesta. Bit će ovo napeta utakmica sa velikIm ulogom za Mladost. Za domaćine neće nastupat Patrik Šaur, Marko Mirosav i Dean Pavić, dok u redovima Mladosti nedostaje Tomislav Vinković.

Hrvatski dragovoljac ovu nedjelju će ugostiti Omladinac. Gosti se nalaze u nezavidnoj situaciji na tablici sa samo 2 boda više od ekipe koja se nalazi na posljednjem mjestu. Goran Katić, Luka Belobrajdić i Ivan Nikolić neće nastupiti za Hrvatski dragovoljac ovaj vikend zbog neodrađene suspenzije dok je Omladinac bez suspenzija i kompletan.

Slaven trenutno ima samo 1 bod više od ekipe koju će ugostiti u nedjelju, Kuzmice. Gosti su kompletni dok za Kaptol neće nastupat Josip Novak. Bit će ovo pravi derbi začelja i jako bitni bodovi u borbi za opstanak.