Nakon što su odradili odgođenu utakmicu u Županji nogometaši Marsonije nastavili su s radom

Nakon što su odradili odgođenu utakmicu u Županji nogometaši Marsonije nastavili su s radom. Razgovaralo se sa svim igračima s kojima se želi nastaviti suradnja, dok su se nekolicini zahvalili. Odigrane su i dvije utakmice u kojima su provjeravani igrači s područja županije, dok su se pojedini odmah nakon tih susreta priključili treninzima.

Oglas

S pobjedom u Županji u odgođenom susretu iz 14. kola Treće lige – istok nogometaši Marsonije vratili su se na 4. mjesto koje dijele sa Đakovo Croatijom i požeškom Slavonijom. Ta 3 boda koja je donio kapetan Josip Balentović vratila su malo mir uoči zimske stanke. Pred Bijelo – crnima i njihovim trenerom Ivanom Kurtušićem još je puno posla, međutim napravljena je dobra priprema. Klub se nakon prvenstva zahvalio pojedinim igračima, dok su neki i sami otišli. Odigrane su i dvije utakmice protiv izabrane selekcije igrača s područja istočnog dijela županije koju je složio Irfan Islami. Pojedini igrači koji su zadovoljili trenirali su sve do prošlog tjedna od kada su službeno svi na odmoru.

Oglas

Tijekom cijelog prvog dijela prvenstva prvo Hrvoje Bušić, a onda i Ivan Kurtušić davali su prigodu mladim igračima, pa su tako minute dobivali: Ivan Didović, Dario Ćato, Gabriel Iličević, Karlo Ivanagić, Josip Brnić, Domagoj Baričević, Izidor Bošnjaković, Emir Puzić, Mateo Zečević, Domagoj Zeba i Ivan Guberac koji je protiv Zrinskog iz Jurjevca na domaćem terenu debitirao za prvu ekipu.

Oglas

Kao i Guberac pred kraj jesenske poludionice svoj prvi nastup za seniorsku momčad upisao je i jednako mladi Mateo Zečević. On je svoj debi imao u posljednjem kolu također na domaćem terenu protiv Slavonca iz Bukovlja, dok je od prve minute igrao u Županji u spomenutoj pobjedi s 1:0 protiv Graničara u odgođenoj utakmici iz 14. kola.

Prema tome za razliku od jesenskog dijela prvenstva u Marsoniji od ranije više nema: Savanovića, Samaržije i Kramera, dok su se nakon prvenstva od kluba oprostili: Bundavica, Gačić, Olić, Sami, Mišić, Letica, Brkić, Mrvelj, Đurković, Maksimović, Križanović i Jašarević. To je ukupno 15 igrača, dok se upravo s tim brojem igrača pregovara koji bi na proljeće pojačali momčad i popunili sve odlaske. Od igrača koji su igrali jesenas dogovoren je nastavak suradnje sa 7.-icom, a to su: Balentović, Sivrić, Mirković, Žuljević, Mihić, Kekoh i Iličević koji se ubraja uz ostanak svih juniora.

Nakon prvenstva na treninzima je bilo 10 novih igrača koji su bili na probi, dok su u klubu ostali: mladi stoper Karlo Kokanović, pa također mladi krilni Ilija Tukara, dok je vraćen Dario Živić koji je prošle sezone dobro igrao, a onda je tijekom ljeta otišao u Omladinac iz Starog Topolja. U radu s momčadi priključena su i 4 kadeta i to: Anton Matković, Mihael Bosanac, Antonio Olujević i David Katić.

U klubu je vrlo žurno budući uprava pregovara s 15 igrača koji su uglavnom iz Prve i Druge lige kako Hrvatske, a tako i okolnih zemalja. Sasvim je sigurno da ćemo na proljeće gledati jednu drugu prije svega mlađu Marsoniju koja će biti prilično promjenjena. Pripreme za novu sezonu počinju 15. siječnja te će se raditi ako se dobije dozvola na umjetnoj travi Stadiona uz Savu, dok je planu odlazak na zimske pripreme u toplijeve krajeve u Istru ili u Međugorje.

Tekst Josip Šebalj