Nakon cjelodnevnog maratona Donna Vekić po prvi put u četvrtfinalu Wimbledona!

Donna Vekić je ostvarila plasman u četvrtfinale Wimbledona nakon što je u jednom od najuzbudljivijih mečeva karijere pobijedila Paulu Badosu s rezultatom 6:2, 1:6, 6:4. Meč je bio prekinut čak tri puta zbog kiše, što je dodatno podiglo dramu ovog dvoboja.

Prvi prekid dogodio se nakon 28 minuta igre kada je 28-godišnja Osječanka imala prednost od 5-2 i 30-0. Nakon dvosatne stanke, Vekić je sigurno odservirala za osvajanje prvog seta rezultatom 6-2. Nakon novih 28 minuta igre, 26-godišnja Španjolka Badosa vratila se u meč i povela s 5-1 u drugom setu. Kiša je ponovno prekinula igru, a tenisačice su u svlačionici provele sat vremena. Po povratku na teren, Badosa je bez poteškoća držala servis i završila drugi set rezultatom 6-1.

Odlučujući set bolje je započela hrvatska tenisačica, koja je ‘breakom’ povela 2-0. Međutim, kada je trebala potvrditi tu prednost, Donna je darovala tri poena svojoj suparnici dvjema neiznuđenim pogreškama i jednom dvostrukom servis pogreškom, što je omogućilo Badosi da se brzo vrati u igru za četvrtfinale. Treći set bio je daleko najizjednačeniji, no Vekić nije odustajala od svoje napadačke igre. Nažalost, prekid se dogodio u trenutku kada je Osječanka počela pogađati iz svih pozicija.

Po povratku na teren, obje su tenisačice držale svoj servis do 5:4 za Donnu. Tada je Osječanka napravila ključan break i proslavila pobjedu. Vekić će u četvrtfinalu igrati protiv pobjednice dvoboja između Novozelanđanke Lulu Sun (WTA – 123.) i Britanke Emme Raducanu (WTA – 135.). Taj će meč danas sigurno biti dovršen jer se igra pod krovom na središnjem terenu.

Donna Vekić, koja je u svom meču pokazala nevjerojatnu izdržljivost i borbenost, osvojila je srca mnogih navijača. Njena sposobnost da se nosi s prekidima i promjenama ritma igre pokazala je njen mentalni i fizički potencijal. U četvrtfinalu će se suočiti s novim izazovom, ali njezina dosadašnja izvedba daje nadu za daljnje uspjehe na ovom prestižnom turniru. Vekić je pokazala da je spremna za velika djela, a njezini navijači s nestrpljenjem iščekuju nastavak njezinog puta na Wimbledonu.