Nakon 25. godina u Brodskom Stupniku igra se Prva ŽNL

Nakon dugo vremena nogometaši Slavonac iz Brodskog Stupnika od nove sezone igrat će u jednoj od dvije skupine novoformirane Prve Županijske lige.

Oglas

U ovoj skraćenioj sezoni Stupljani su osvojili 1. mjesto i naslov prvaka u natjecanju Druge Županijske lige skupine centar. Osim rezultatskog dijela, klub se može pohvaliti s uvjetima koji su se u posljednjih 5. godina osjetno popravili te bi se u Brodskom Stupniku mogao igrati i veći rang natjecanja od Prve Županijske lige.

Oglas

U Brodskom Stupniku izuzetno su zadovoljni s rezultatima nogometaša Slavonca koji su ovoj skraćenoj sezoni Druge Županijske lige – centar došli do naslova prvaka. Na taj način Crveni su se  plasirali u viši rang natjecanja u zapadnu skupinu novoformirane Prve Županijske lige.

Oglas

U prvenstvu Druge Županijske lige – centar nogometaši Slavonca odigrali su 11 utakmica te imaju 7 pobjeda, 3 neodlučene i samo 1 poraz. Prvenstvo su otvorili sa 4 uzastopne pobjede, dok su imali niz od 9 utakmica bez poraza. Taj jedini zabilježen je u 10. kolu u Lužanima od Svjetlosti, dok su u Brodskom Stupnika imali dvije neodlučene. Tako su po bod Slavoncu odnijele ekipe iz Podcrkavlja i Ruščice, dok je treću neodlučenu ekipa trenera Ivana Aladrovića imala na Jelasu protiv Amatera.

Domaći trener Ivan Aladrović Crvene iz Brodskog Stupnika prije 10. godina uveo je u viši rang tada iz Treće u Drugu Županijsku ligu, a sada je napravio novi uspjeh. U kadru je imao 23 igrača koji su uglavnom iz Oriovca i Brodskog Stupnika te ih je nekolicina iz Općine Bebrina. Tu su i dvojica Brođana, dok je Josip Sedlić s 12 golova najbolji klupski strijelac. Najviše nastupa u ovoj uspješnoj sezoni za Slavonac imaju Zvonimir Galović i Ivan Prskalo.

Pred nogometašima Slavonca iz Brodskog Stupnika od nove sezone je novi izazov i igranje u jačem rangu natjecanja u Prvoj Županijskoj ligi – skupini zapad.

Osim rezultata u klubu su u posljednjih 5. godina puno napravili na uvjetima. Tako je postavljena nova ograda oko cijelog igrališta, pa su postavljene zaštitne mreže iza golova, pa kućice za pričuvne igrače od pleksiglasa. Na glavnoj natkrivenoj tribini je 90 sjedalica, dok je cijelo igralište pod video nadzorom. Stavljene su kocke između svlačionica i terena, dok je u unutrašnjosti uvedeno centralno grijanje i imaju klimatizirane prostorije. Na malonogometnom igralištu imaju rasvjetu kao i na glavnom terenu za koji su riješili navodnjavanje iz obližnjeg bunara. Od svih uvjeta koje imaju nedostaje im još samo pomoćni teren.

Nisu samo seniori i prva ekipa imali dobre rezultate u ovoj sezoni, već se s njima mogu pohvaliti i mlađi uzrasti u školi nogometa.

Od ostalih klupskih aktivnosti tijekom godine organiziraju: Dane Slavonca koji su sredinom kolovoza, pa Malonogometni turnir ulica te Dječji turnir za mlađe uzraste. Želja je ponovno pokrenuti revijalnu prijateljsku utakmicu između navijača Dinama i navijača Hajduka iz Brodskog Stupnika.  (Josip Šebalj)

Foto FB Slavonac Brodski Stupnik