/Nakon 25 godina Treća HNL se vraća u Kutjevo SLOGA IZ NOVE GRADIŠKE JE PRVI GOST U PREMIJERNOJ SEZONI
kutjevo zlatne generacije

Nakon 25 godina Treća HNL se vraća u Kutjevo SLOGA IZ NOVE GRADIŠKE JE PRVI GOST U PREMIJERNOJ SEZONI

Momčad Kutjeva je drugu godinu u nizu novak u ligi, a nakon 25 godina momčad iz grada graševine će ponovo osjetiti draž igranja trećeligaškog nogometa. Prošlogodišnji autsajder u regionalnoj MŽNL mnoge je iznenadio kako konačnim naslovom viceprvaka tako i dobrim nogometom kojega su Kutjevčani igrali tijekom cijele natjecateljske sezone.

Momčad je ostala gotovo nepromijenjena, tek je od standardnih prvotimaca klub napustio Alen Jelčić, a njegovo mjesto će uprazniti Mario Majstorović igrač sličnog igračkog iskustva kao dugogodišnji član požeškog i pleterničkog trećeligaša. U klub su pristigli povratnik Ivan Franjić, mladi igrači Kristijan Zapalac, Dejan Metlar i Ivan Krizmanić te Mladen Zgonjanin čiji nastup se očekuje tek od narednog kola.

kut

Gotovo ista ekipa uz navedena pojačanja pokušat će nastaviti s dobrim igrama koje su redovito na ŠRC Kutjevo privlačile preko 300 gledatelja u prosjeku, a u prvom kolu u Trećoj HNL ugostit će Slogu iz Nove Gradiške koju je dobro presložio iskusni trener Pavišić.

Kutjevčani tako sutra igraju utakmicu za povijest jer se nakon 25 godina u Kutjevu ponovo igra jedna službena trećeligaška utakmica. Gledatelji, posebno oni stariji će moći vidjeti da li će Budimiri, Majetići, Majstorović, Jakešević i društvo ponoviti sjajne partije koje su pružali prije četvrt stoljeća ista prezimena, a zanimljiva je poveznica da je tada standardan član prve postave bio Pero Majstorović otac sadašenjeg prvotimca Marija koji je prije nekoliko dana postao otac malog Noe.

Baki, Peula, Stipo, Dina, Drago & co su postavili visoke standarde u trećeligaškom nadmetanju pa je izazov približavanja tome na mladićima koji igraju trenutno u redovima kutjevačkih Zelenih no tijekom protekle sezone su pokazali da imaju potencijala i kvalitete oduprijeti se i suparnicima iz većih rangova, a vrlo dobra momčad Sloge će biti pravi test za dokazivanje u novom okruženju.

Foto Mirko Cenbauer

Podijeli
  •  
  •  
  •  

Autor:

Petar Čuljak
Petar Čuljak je idejni začetnik Sportala. Bivši prvoligaški nogometaš, dugogodišnji prvotimac pleterničke Slavije, tajnik kluba, trener u Školi nogometa. Trenutno trener NK Kutjevo, člana 3. HNL Istok. Na Sportalu Petar piše o nogometu, rukometu i ostalim sportovima.