/Nakon 16 godina Đakovčani ponovo prvaci! DRUGA KOŠARKAŠKA LIGA ISTOK
kk đakovo

Nakon 16 godina Đakovčani ponovo prvaci! DRUGA KOŠARKAŠKA LIGA ISTOK

Punih 16 godina prošlo je otkako je jedna đakovačka košarkaška momčad osvojila naslov prvaka u redovitom natjecanju. Bilo je to u sezoni 2001./02. kada je Đakovo Mlaco u B – 1 košarkaškoj ligi Istok osvojio prvo mjesto. Đakovčani su tada ostvarili 17 pobjeda i 3 poraza te uz koš razliku 1882:1550 i 37 bodova ponovili uspjeh iz sezone 1993./94. kada se Đakovo Gerok, nakon osvajanja prvoga mjesta, borio u kvalifikacijama za ulazak u prvu ligu (poraženi od riječkoga Jadrankolora nakon dvije utakmice). Uspjeh iz 2002. godine ostvarili su: Nenad Duvnjak, Goran Huđek, Ante Beljan, ivica Bartolović, Danijel Vranješ, Marijan Petrović, Mario Omazić, Krešimir Kruljac, Ante Jurić, Nenad Kalman, Hrvoje Pauković, Davor Mikulić, Robert Majstorović, Marko Papić, Tibor Novotni, Marko Lozić, Dino Mitar. Trener je bio Stipe Prskalo.

REKORD TIM – ĐAKOVO   67:88    (19:20; 14:23, 16:28; 18:28)

Oriovac – Dvorana OŠ Dr. S. Ilijašević. Gledatelja: 100. Suci: Boris Hartman, Dino Barišić i Petar Duvnjak (Osijek). Opunomoćenik HKS-a: Nihaz Vehabović (Darda).

REKORD TIM: Eđed, Šikić 4, Radosavljević 24, Kulaš 2, Kraljik, Teskera 4, Čelebija 12, Knežević, Čukić 4, Junačko 11, M. Karlović 6. Trener: Bruno Čelebija.

ĐAKOVO: Vladović 14, Namjesnik 2, Miličević 4, Češkić 12, Hajduković 23, Car 8, Tadić, Martinović 2, Dujmić, Blažević, Hardi, Hrkač 24. Trener: Marijan Petrović.

I nakon 16 godina Đakovčani su ponovo prvaci. To su, iako prvenstvo još nije završeno, učinili s doista impresivnim nizom od 13 pobjeda jer su tri kola prije kraja matematički osigurali naslov prvaka. A zanimljivost je ta da je u oba spomenuta događaja sudjelovao samo jedna osoba: Marijan Petrović koji je 2002.godine bio igrač, a 2018. sjedi na klupi kao trener.

 

Hrkač u drugoj četvrtini “ubio” domaćine

 

U večerašnjoj utakmici (petak, 9.ožujka)  15. kola Đakovčani su bez većih problema slavili u Oriovcu koji im je pobjedom jedini teoretski još mogao oduzeti naslov prvaka. Međutim, đakovački su košarkaši na vrućem oriovačkom terenu pokazali da im ove godine nama ravnih među slavonsko-baranjskim drugoligaškim obručima.

Tek u prvoj četvrtini domaćini su bili ravnopravni i to ponajprije zahvaljujući raspoloženima Radosavljevću koji je u završnici ubacio sedam i Karloviću sa šest poena. U đakovačkim redovima najsigurniji bio je Hajduković sa šest poena, a Antun Hrkač namjestio je ruku pogodivši u završnici tricu za gostujuće vodstvo 20:19. U drugoj četvrtini Đakovčani su trasirali put do pobjede i to zahvaljujući Antunu Hrkaču koji je imao seriju od dvanaest poena, uz dvije trice. Taj ritam Oriovčani više nisu mogli pratiti, a gosti su dodali jošmalo „gasa“ i na taj način lomili „teretne“ domaćine. Đakovčani su nakon dvije četvrtine imali solidnu prednost od deset poena (43:33).

 

Tricaško nadmetanje Hrkača i Hajdukovića

 

U trećoj četvrtini na terenu je postojala samo đakovačka momčad. Serijom trica (po dvije Hajdukovića i Hrkača te jednom Vladovića) gosti su potpuno „razoružali“ Oriovčane koji su bili potpuno nemoćni. Rezultat treće četvrtine 28:16 dovoljno govori o odnosu snaga. U posljednjih deset minuta domaćini su se potpuno predali, a trener Petrović dao priliku i mlađim igračima da osjeta slast pobjede. Tako su se u listu strijelaca upisali i Namjesnik i Martinović.

Đakovčani su Oriovčane pobijedili ritom i tricama. Ukupno su ih ubacili 12 (Hrkač 6, Hajduković četiri i Vladović 2). I opet je blistao Antun Hrkač koji je i ovom utakmicom pokazao da je najbolji igrač lige, a veliku potporu pružio mu je i Stjepan Hajduković koji se prometnuo u vrlo važnu kariku u momčadi trenera Marijana Petrovića.

Iako je do kraja još tri kola, Đakovčani su i matematički osigurali naslov prvaka, a prilika je da ih đakovačka publika dođe pozdraviti u sljedeću nedjelju u 19:00 sati kada će u Đakovu gostovati košarkaši Županje. A đakovački košarkaši su to zaslužili jer su samozatajno krenuli u prvenstvo i korak po korak došli do velikoga uspjeha. A nakon toga, još Slavonski Brod 1946 i Vinkovci. I kvalifikacije za ulazak u Prvu ligu.

Izvor: Đakovo-sport.com

Podijeli
  •  
  •  
  •