Najveći i neprežaljeni – na današnji dan se prekinuo život najvećeg sportaša Hrvatske

Imali smo prilike gledati Posljednji ples Michaela Jordana u kojemu smo se evocirali uspomenama i o učinku Tonija Kukoča u legendarnim Bullsima, a u brojnim intervjuima i vijestima često se spominjalo ime i Dražena Petrovića što dovoljno govori o poštovanju kojega gaje i najveće svjetske košarkaške veličine.

Oglas

Poznavajući upornost Dražene Petrovića njegovu radnu etiku želju za dokazivanjem i traženje mnovih izazova ne sumnjamo da bi čak i legendarni Jordan imao velikog, možda i najvećeg konkurenta u borbi za titulu GOAT-a no bez obzira na sve za nas je naš Dražen uvijek bio i ostat će GOAT – najveći svih vremena!

Oglas

Počivao u miru uzore!

Oglas

Dražen Petrović rođen je u Šibeniku 22. listopada 1964. godine. Roditelji Biserka i Jole Petrović pružili su Draženu sretno i bezbrižno djetinjstvo koje je proveo uz svog starijeg brata Aleksandra. Dražen je bio svestrano dijete, te je između ostalog pjevao u zboru, a duge ljetne dane je uobičavao provoditi uz more u svome rodnom Šibeniku.

Slijedeći brata Aleksandra, Dražen je upoznao košarku te je njegova strast ubrzo prerasla u fanatičnu odanost igri. Iako je mnogo vremena provodio igrajući košarku s prijateljima na lokalnom igralištu, nije mu bilo teško samome vježbati; tako da je puno puta sate i sate proveo sam na tom istom igralištu. Zbog želje za neprekidnim usavršavanjem, Dražen je budio respekt svojih suigrača, trenera i mnogobrojnih navijača. Njegov ozbiljni pristup igri mnogo puta je bio skriven iza velikog i iskrenog osmjeha u kojem su svi uživali.

Kako su njegove vještine napredovale tako su rasli i zahtjevi koje je pred sebe stavljao ovaj velikan hrvatske i svjetske košarke. Postao je vođa na terenu, te je svojom požrtvovnošću pokazao put kako treba nadigrati protivničku momčad. Kroz svoje nepogrešive izvedbe u dresovima Šibenke i Cibone, Dražen je promovirao Hrvatsku košarku na internacionalnom planu, te je vrlo brzo postao poznat pod nadimkom košarkaški Mozart. Taj nadimak je dobio zbog toga što je uspio košarku pretvoriti u umjetnost u kojoj je uvijek davao maksimum.

Postavio je nove standarde u igri, čak i van granica bivše države; prvo igrajući u Španjolskoj za Real MAdrid, a kasnije i u NBA ligi igrajući za Portland i Netse.

Poginuo je u prometnoj nesreći , 7. lipnja 1993. godine, na autocesti kod njemačkog grada Ingolstadta, samo dan nakon posljednjeg nastupa u dresu Hrvatske na kvalifikacijskom turniru za europsko prvenstvo u Wroclawu.

Prisjetimo se malo kako je to radio Mozart:

Foto Facebook