Najvažnija utakmica u klupskoj povijesti?

Večeras od 21 sat nogometaši Osijeka igraju jednu od najvažnijih utakmica u klupskoj povijesti, možda i najvažniju. Iako nije riječ o izravnoj borbi za naslov prvaka ili osvajanje trofeja, zaista je velik ulog u večerašnjih 90  minuta.

Drugo mjesto nikada nije bilo važnije nego li je ove sezone, ono donosi ulazak u kvalifikacije za Ligu prvaka i prilično otvara mogućnost ulaska u skupinu Europske lige, od nje viceprvaka Hrvatske dijeli samo jedna utakmica i jedna pobjeda. O tome tko će biti euro ogledu drugom prilikom, ali je jasno da su to redom odlične momčadi, ali i – prolazne!

Osijek je igrao finale Kupa, 90 minuta za trofej, velika utakmica, igrao je ranije i kvalifikacije za ulazak u Prvu jugo ligu, igrao je i velike europske utakmice u zlatnim vremenima Nenada Bjelice, Bakira Beširevića i ostatka one sjajne momčadi. No, današnjih 90 minuta protiv Lokomotive ipak je po nama najvažnijih 90 minuta klupske povijesti. Iz njih se može roditi velika priča. Osijek je danas financijski najstabilniji u svojoj povijesti, Osijek danas gradi sjajan stadion i fantastičan kamp i ovakav rezultatski iskorak bio bi velika stvar, pomaknuo bi klub za veliki korak ispred Hajduka, Rijeke i današnjeg protivnika Lokomotive, definitivno bi Bijelo plavi unatoč svim podmetanjima postali druga sila HR nogometa. Samim time Petrović i društvo bi lakše dovodili još bolje igrače, skuplje bi iz kvalifikacija za LP i vjerujemo skupine EL prodavali igrače kada dođe vrijeme za nečiju prodaju. Na krilima današnjeg uspjeha samopouzdanje momčadi bi otišlo u nebo, vjera da se može u euro dvoboju proći bi potpuno zaživjela, a s njom je puno lakše doći do uspjeha.

Ne treba se zavaravati da će biti lako, Lokomotiva je odlična momčad sa sjajnim trenerom, brza, okomita i vrlo opasna družina. No bila je takva čitave sezone pa su je Bijelo plavi “skinuli” u dva od tri susreta, ne vidimo zašto ne bi danas ako će uvjeti na terenu biti “regularni” kad već sramotnom odlukom HNS-a neće biti na tribinama. Nema smisla isticati koliki je motiv Kuleševiću i momcima sve što se oko toga događa, no oni ipak moraju prigušiti emocije i odigrati pametnu utakmicu, ne srljati, jer pretjerano otvaranje protiv hitronogih napadača Lokomotive je pogubno. No, pokazali su Bijelo plavi da imaju recept za Tomićevu momčad, vjerujemo da će ga i danas pokazati i ispisati klupsku povijest!

Foto: Šime/Kohorta.net