Najslađih 1:0 i šesta utakmica bez poraza Majdenićeve momčadi

U Orahovici je palo i Međimurje iz Čakovca! Šesta je to utakmica Papuka bez poraza (od ukupno sedam odigranih) što donosi osmijeh na lice treneru Martinu Majdeniću, ali i nova tri važna boda. Bez sumnje, Orahovčani igraju kvalitetan nogomet te se nadaju da će se „zeleni val“ nastaviti i u sljedećem krugu koji se igra u subotu kod Poleta u Sveti Martin na Muri. Sraz je započeo odavanjem počasti preminulom Robertu Đurini kojem je utakmica i pobjeda posvećena. Iako je u prvom poluvremenu za domaćine bilo nekoliko odličnih prilika (Zdelar, Šantić, Ma. i Mi. Rukavina), u svlačionice se otišlo s početnih 0:0. Prodor Čavića s boka u 62. minuti i nabacivanje lopte spretnom Zdelaru – rezultiralo je pobjedničkim golom. Ne može se zanemariti nešto bolja igra Čakovčana u nastavku igre, pa i čista prilika za Dominika Glavinu koji je u „1 na 1“ susretu s vratarom Mahačekom nije realizirao. Pobjedu još slađom sladi činjenica da su susret ozlijeđeni zaigrali Miroslav Rukavina i Stipe Čavić te hrabro izdržali do posljednjeg sučevog zvižduka.

Oglas

Oglas

Što reći osim da sam prezadovoljan svojom momčadi. Dečki su taktički odigrali na visokoj razini i i točno onako kako smo planirali. Bili smo čvrsti i agresivni u fazi obrane i protivniku praktički nismo dozvolili stvoriti pravu priliku. U fazi napada igrali smo na kontru iz čega smo postigli pobjedonosni pogodak. Ova je pobjeda važna jer je šesta utakmica bez poraza, a posebno je bitna jer na njoj nismo primili gol – ističe trener Majdenić uz pohvalu svojim igračima na odgovornom i ozbiljnom pristupu.

Oglas

U Svetom Martinu na Muri Orahovčane ne čeka lak zadatak. Riječ je o momčadi s vrha ljestvice u kojoj igraju iskusni pojedinci i pritom nekadašnji prvoligaški igrači.

Očekujem isti pristup kao i na utakmici s Međimurjem i da odigramo odgovorno u fazi obrane. U fazi napada bi morali iskoristiti svaku priliku jer sumnjam da će ih biti puno. Otežava nam činjenica da u gostima neće igrati braniči Marin Vratković i David Podboj. Na gostovanje idemo rasterećeni, nadigravati se s protivnikom te se pokušati vratiti kući neporaženi – zaključio je Majdenić.

Tekst i fotografije: Slobodan Kadić/TCN