Najpopularniji sportski događaji koji nas očekuju u 2024.

U 2024. godini sportski entuzijasti imaju jako puno razloga za uzbuđenje jer će moći uživati u pregršt uzbudljivih sportskih događaja koji će se održavati širom svijeta.

Oglas

Od globalnih međunarodnih natjecanja do lokalnih derbija, ova godina obećava široku paletu sportskih događanja. Donosimo vam neke od najpopularnijih sportskih događaja koji će obilježiti 2024. godinu.

Oglas

Olimpijske igre u Parizu

U kolovozu će svijet ponovno stati kako bi gledao natjecanje najvećih svjetskih sportaša na Olimpijskim igrama. Pridružite se proslavi u Parizu jer će ove, 2024. godine, biti obilježena 100-godišnjica otkako je ovaj grad posljednji put bio domaćin ovog sportskog događaja. Pripreme su počele još prošle godine.

Oglas

Ne propustite priliku i uživajte na obalama rijeke Seine kako biste uživali u ceremoniji otvaranja Olimpijade, a sportaši će tijekom spektakla putovati u čamcima rutom dugom šest kilometara. Bit će sasvim drugačije nego od onoga na što smo do sada naviknuli. Olimpijada će trajati od 26. srpnja do 11. kolovoza.

Europsko nogometno prvenstvo

Svi zaljubljenici u nogomet ove će godine imati priliku ponovno uživati u majstorijama nogometnih velikana na Europskom nogometnom prvenstvu koje će se održati u Njemačkoj od 14. lipnja – 14. srpnja 2024. godine. Ovo je 17. po redu veliko natjecanje u kojem će snage odmjeriti 24 države koje su izborile plasman.

Ljubitelji nogometa širom Europe nestrpljivo čekaju ovaj spektakularni događaj koji će okupiti najbolje momčadi starog kontinenta. Sve događaje popratit će Germania kladionica i njezina Germania aplikacija dostupna za iOS i Android uređaje.

Ljetne paraolimpijske igre

Ljetne paraolimpijske igre također će se održati u Parizu, i to od 28. kolovoza do 8. rujna 2024. godine. Ovo je natjecanje namijenjeno sportašima s invaliditetom. Nekada su se smatrale manjim sportskim događajem poznatom po tome što se održava nakon Olimpijskih igara.

Međutim, Paraolimpijske igre doživjele su neviđenu popularnost i cijeli svijet slavi sportske uspjehe najboljih paraolimpijaca.

Svjetsko prvenstvo u dvoranskoj atletici

Svi atletičari imat će priliku pokazati svoje sportsko umijeće na Svjetskom prvenstvu u dvoranskoj atletici koje će se održati u Glasgowu. Iako će trajati samo jedan vikend, točnije od 1.3.-3.3., imat ćete priliku vidjeti najbrže trkače, najjače bacače kugle i diska kao i najuspješnije visaše na svijetu. Atletika, kraljica sporta, svake nam godine donosi obaranja brojnih rekorda te nezaboravne sportske podvige.

Velika nagrada Monaka

Velika nagrada Monaka jedna je od najpopularnijih i najpoznatijih utrka u kalendaru Formule 1. To je događaj koji ljubitelji F1 nikako ne smiju propustiti. Utrka je poznata po izazovnoj stazi koja prolazi kroz uske, krivudave ulice Monte Carla, pružajući jedinstvenu i spektakularnu pozadinu. Uski zavoji i ograničene mogućnosti pretjecanja na stazi donose dodatnu dozu adrenalina.

U punom smislu riječi ovo će biti test vještina svih vozača i performansi automobila. Velika nagrada održat će se 26. svibnja 2024. godine s početkom u 15 sati. Kvalifikacije će biti 25. svibnja.

Wimbledon

Najprestižniji teniski turnir na travi, Wimbledon, svake godine privlači pažnju velikog broja zaljubljenika širom svijeta. Održat će se od 1. srpnja -14. srpnja te okupiti samo najbolje tenisače i tenisačice. Ako ne želite propustiti uzbudljive mečeve i emotivne trenutke, obavezno popratite prijenose uživo.