Najava posljednjeg kola 1. ŽNL BPŽ: Malo finale u Cerniku

Prvi lipanjski vikend donosi nam posljednje kolo najjače županijske lige u Brodsko-posavskoj županiji. Prvak je već odavno poznat, kao i tri ekipe koje svoj put nastavlju u nižem rangu, a jedino što je ostalo upitno je koje dvije ekipe će im se još pridružiti. Najviše očiju bit će upereno u Cernik, ali i druge utakmice garantiraju neizvjesnost do posljednjeg sučevog zvižduka.

Kao što je bio slučaj u prošlom kolu, i ovaj vikend sve utakmice odigrat će se u istom terminu – nedjelja, 17 i 30. Malo finale za ostanak u ligi igra se u Cerniku gdje će Mladost dočekati Zvonimir. Ulozi su nikad veći jer poražena momčad svoj put nastavlja u drugom razredu županijskoga nogometa. Obje momčadi su u pozitivnoj formi, Mladost je nanizala dvije pobjede protiv još jednih konkurenata za ispadanje, Podcrkavlja i Gundinaca, dok je Zvonimir u posljednjih pet kola skupio lijepih 10 bodova.

Gundinci su prije 5 kola držali komotno drugo mjesto na tablici, a sada kako bi opstali moraju uzeti bodove u posljednjem kolu. A u posljednjem kolu dočekuje ih prvak Slavonac koji nije izgubio niti jedan jedini bod ove sezone na svojemu “Slučincu”. Domaćin je već najavio proslavu titule i feštu i sigurno će htjeti magičnu sezonu zatvoriti pobjedom. Vrlo teška pozicija u koju se dovela momčad Gundinaca.

U sličnoj poziciji nalazi se Batrina koja putuje u Ljupinu gdje će ih čekati drugoplasirani Slaven. U odličnoj formi je Slaven, brzo su se popeli na tablici i zgrabili drugo mjesto, ali u prošlom su kolu ipak poklekli protiv Graničara i pokazali da nisu nepobjedivi. Slaven će biti oslabljen izostankom standardnoga Franje Matijevića koji je crvenim kartonom u prošlom kolu ranije osigurao svoj godišnji odmor. Batrina će to pokušati iskoristiti jer jedino pobjedom ne moraju strijepiti od rezultata drugih utakmica.

O svojoj sudbini na svome terenu odlučivat će Amater koji će dočekati Omladinac iz Vrbove koji se u prošlom kolu riješio svih briga oko ostanka. Veliki bonus za Amatar bit će činjenica da Omladinac u Slavonski Brod dolazi bez Ivana i Tomislava Turkalja koji su zaradili suspenzije u prošlom kolu.

Od svih momčadi koje su i dalje kandidati za ispadanje ipak se u najlagodnijoj poziciji nalaze Podcrkavlje i Graničar koji se i susreću u nedjelju. Čak i poraz bi i dalje mogao zadržati neku od ove dvije momčadi u Prvoj ligi, ali sasvim je jasno da nijedna momčad neće htjeti prepustiti svoju sudbinu u ruke drugih klubova te će se zasigurno u Podcrkavlju igrati na gol više. Nije tajna da je Graničar u puno boljoj formi, Podcrkavlje u zadnjih 5 kola ima dva remija i tri poraza s jednim golom razlike pa se može reći da je možda nedostajalo i malo sreće koju će pokušati okrenuti u posljednjem kolu.

Slavonac iz Brodskog Stupnika dočekat će posljednjeplasiranu Croatiju, a ujedno će se i nadati porazu Budainke Kolonije protiv Omladinaca iz Starog Topolja kako bi ih pretekli na 11. poziciji u poretku.