Najava MŽNL PŽ-SB: Požega i Slobodnica se bore za opstanak

Napeto i uzbudljivo 24. kolo MŽNL PŽ-SB se igra ovaj vikend. Hajduk će probat osvojiti 3 gostujuća boda protiv Papuka, Zadrugar i Dinamo bez pritiska igraju u nedjelju, Slavonac ide u Psunj, Požega i Slobodnica se bore za “život”, Mladost će probat na domaćem terenu osvojit bodove protiv Omladinca, Jakšić će probat zaustavit nepobjediv niz Vinogorca, Lipik i Sikirevci su osigurani na tablici i igrat će se za prestiž.

Papuk će ugostiti drugu plasiranu ekipu lige, Hajduk. Gosti ako se još uvijek nadaju tituli moraju osvojiti sva 3 boda protiv odlične domaće ekipe. Papuk je trenutno 4. na tablici sa 42 boda, dok je Hajduk 6 bodova iza vodeće ekipe lige.

Derbi sredine tablice se igra između Zadrugara i Dinama. Obje ekipe će ući u utakmicu bez pritiska znajući da ova utakmica ne može puno promijeniti na tablici, ali svakako će biti borba za prestiž.

Psunj će ugostiti Slavonac iz Nove Kapele. Domaćini trenutno se nalaze na 3. mjestu i izjednačeni su sa Hajdukom, obje ekipe imaju 51 bod. Na žalost za gostujuću ekipu, Stjepan Dravec neće nastupat zbog neodrađene suspenzije. Domaćini su 11. na tablici i osigurali su plasman i za sljedeću sezonu, ali svakako neće olako shvatiti ovu utakmicu.

Igra se derbi začelja između Požege i Slobodnice. Požega se trenutno nalazi na predzadnjem mjestu sa 13 bodova i izjednačena je sa Mladosti koja se nalazi na zadnjem mjestu, dok Slobodnica je na 12. mjestu sa samo jednim bodom više. Ova utakmica ima veliki ulog i obje ekipe će igrati sa puno opreza. Za goste neće nastupiti Antonio Jozić zbog neodrađene suspenzije.

Mladost će ugostiti odličnu ekipu iz Gornje Vrbe, Omladinac. Mladost se trenutno nalazi na zadnjem mjestu i ako želi i iduće sezone igrati ovu ligu moraju osvojit bodove. Za goste neće nastupat Karlo Baričević, Antonio Jurević i Marko Jurić-Katušić, dok za domaćine u protokolu neće bit Ante Petrić.

Vinogorac će u subotu ugostiti Jakšić. Ne trebam previše pisat o nepobjedivom nizu Vinogorca, može li Jakšić već ovu subotu to prekinuti? Za goste neće nastupiti Antonio Šilhan i Mateo Palameta, dok za domaćine neće igrat Berislav Brnjić.

Igrat će se bez pritiska u subotu između Lipika i Sikirevaca. Obje ekipe su izborile plasman i za sljedeću sezonu, ali svejedno se očekuje tvrda utakmica do zadnje minute. Za domaćine neće nastupat  Nino Cvijanović i Roberto Zanetti, dok za goste neće igrat Ivan Blažanović.