Najava 30. kola MŽNL Osijek-Vinkovci: Lokalni derbi u Županji, derbi kola u Vinkovcima, zanimljivo u Donjem Miholjcu i Babinoj Gredi

Pred nama je ove subote i nedjelje 30. kolo MŽNL Osijek-Vinkovci. Pet utakmica igra se u subotu, a četiri u nedjelju, sve s početkom u 17:30 sati.

Lokalni derbi i derbi donjeg dijela ljestvice igra se ove subote u Županji između Radničkog i Sloge iz Štitara. Radnički se nalazi u opasnoj zoni s 35 bodova, dok je Sloga na 10. mjestu s tri boda više. Iznimno važna utakmica za obje ekipe, domaćinu nešto važnija, dok se Sloga s eventualna tri boda diže u sredinu ljestvice.

Drugoplasirana Darda dočekuje ove subote Borac iz Bobote, koji se nalazi u donjem dijelu ljestvice. Darda je svakako favorit u ovoj utakmici zbog forme i položaja na tablici, te pobjedom može doći i do vodeće pozicije, dok je Borcu potreban svaki bod u borbi za ostanak.

Mladost Satnica Đakovačka ove subote dočekuje ekipu Vardarca koju je nekoliko loših rezultata bacilo na treću poziciju, gdje su sada izjednačeni bodovno s Višnjevcem. Mladost ne može pretjerano ni gore ni dolje, te mogu odigrati opuštenu utakmicu, dok će ekipu Vardarca mogući negativan rezultat izbaciti iz utrke za vodeću poziciju.

Vodeći Radnički Dalj ove subote gostuje kod Jedinstva u Donjem Miholjcu. Bit će ovo sve samo ne lagana utakmica za Radnički, koji pobjedom može ostati vodeći. S druge strane, Jedinstvo ne može pretjerano ni gore ni dolje te može odigrati mirnu utakmicu.

Zanimljiva utakmica igra se u Starim Jankovcima, gdje domaći HAŠK Sokol dočekuje devetoplasiranu ekipu Otoka. Razlika između ove dvije ekipe je samo šest bodova, te domaći s ova tri boda mogu u mirniji dio ljestvice, dok bi Otok pobjedom u ovoj utakmici mogao riješiti sve dileme oko ostanka.

Tomislav iz Livane ove nedjelje dočekuje Zrinski iz Bošnjaka. Tomislavu je ova utakmica od iznimne važnosti, dok bi Zrinski s eventualna tri boda gotovo riješio pitanje ostanka.

Derbi kola igra se u Vinkovcima između petoplasiranog Dilja i četvrtoplasiranog Višnjevca. Dilj teško može u borbu za vrh i vodeću poziciju, dok je Višnjevac dobrom formom došao na samo šest bodova od vodećeg Radničkog. Bit će svakako zanimljivo ove nedjelje u Vinkovcima.

Slavonija iz Soljana dočekuje ove nedjelje posljednjeplasiranu ekipu Borinaca. Domaća Slavonija s ova tri boda može gotovo osigurati ostanak, dok će gosti do kraja svima pokušati pružiti otpor iako imaju samo sedam bodova.

Šokadija ove nedjelje u Babinoj Gredi dočekuje Radnički Mece. Radnički je praktički siguran, dok ih Šokadija pobjedom u ovoj utakmici može preskočiti i skočiti sa 13. pozicije na osmu.