Najava 24. kola 1. ŽNL BPŽ: Svi osim prvaka još stignu ispasti

Vikend pred nama donosi nam nova uzbuđenja u najjačoj županijskom ligi Brodsko-posavske županije. Ulozi su nikad veći jer nitko osim okrunjenog prvaka još uvijek nije siguran. Utakmice se raspoređene po već uobičajenoj shemi: tri u subotu, četiri u nedjelju.

U najneugodnijoj poziciji pred ovo kolo nalazi se Mladost Cernik. Zaredali su tri poraza i pali u crvenu zonu koja ih može odvesti u drugi razred županijskoga nogometa. Ovu subotu u 17 sati i 30 minuta dočekat će Podcrkavlje koje obitava na relativno sigurnoj trećoj poziciji, međutim iza njih stoji negativ niz od šest utakmica bez pobjede. U istom terminu na Jelasu u Slavonskom Brodu Amater će dočekati Batrinu koja se također nalazi u slabijoj formi, ne znaju za pobjedu već pet kola. Objema ekipama bodovi su i više nego potrebni i zasigurno će da će obje ekipe izginuti na terenu za njih. Isti dan, ali u večernjem terminu od 20 sati odigrat će se derbi začelja. Budainka Kolonija ugostit će Croatiu Tisovac. Obje ekipe nemaju se više za što boriti osim za prestiž, a razlika između njih u poretku trenutno je pet bodova.

Nedjelja nam donosi još četiri uzbudljive utakmice, a jedna od njih je i ona između Slavena Ljupine i Zvonimira. Slaven se nalazi u ugodnoj poziciji budući da im je i bod dovoljan za osigurati opstanak. S druge strane strane Zvonimiru gori pod nogama. Težak zadatak u borbi za bodove imat će Omladinac Vrbova koji putuje u gosti prvaku Slavoncu Gunjavci/Drežnik. Njegov imenjak, Slavonac Brodski Stupnik, dočekat će Graničara. Ekipa koja je trenutno u najvatrenijoj formi je Omladinac Staro Topolje, a oni će ovaj vikend putovati u Gundince i vrlo je lako moguće da će pobjeda u ovom kolu nekoj od ove dvije ekipe osigurati opstanak u ligi.

Prošlo kolo je na žalost i suđenje bilo u prvom planu, a o tome je za Sportalo svjedočio trener Budainke Kolonije Dalibor Katinić koji je izjavio: “Nikada još nisam prozivao suce, ali ono što je radio pomoćni sudac, gospodin Mergeduš, koji je bio prvoligaški sudac u vrijeme Canjuge. Ovo se graničilo s ludošću i svim moralnim pravima. Toliki bezobrazluk još nisam doživio. Utakmica je završila nerješenim rezultatom, imamo snimke cirkusa od dotičnog gospodina gdje ćemo izaći u javnost jer ovakvim djeliteljima pravde treba stati na kraj. Jer nemoguće je da gospodin pola prvenstvenih utakmica bude pomoćni sudac samo jednom klubu za svoje osobne interese”, a u prilog tome prikupili smo i jednu snimku spornoga zaleđa s te utakmicu koju ostavljamo ispod teksta.