Najava 23. kola MŽNL PŽ-SB: Derbi začelja između Slobodnice i Mladosti, Omladinac će ugostit vodeću ekipu lige

U 23. kolu MŽNL SB-PŽ očekuju nas uzbudljive utakmice.

 Sikirevci će ugostit četvrtu plasiranu ekipu Papuk. Obje momčadi imaju izostanke u svojim redovima. Domaćini će utakmicu krenut bez Igora Rendulića dok će Papuk igrati bez Bernarda Miškovića. Bit će ovo utakmica bez pritiska za obje ekipe budući da Sikirevci imaju dovoljno bodova za opstanak u ligi, a Papuk je visoko rangiran čak sa 39 bodova. Svakako su očekivanja od ove utakmice jako visoka i bit će borba do zadnjih minuta.

Derbi sredine tablice se igra u subotu između Jakšića i Lipika. Na stadionu Jakšića bit će obračun za prestiž između dvije odlične ekipe. Obje ekipe se nalaze u dobroj formi sa osvojenih 10 bodova u zadnjih 5 kola. Domaćini neće moći računat na Ivana Franjića, dok za Lipik neće nastupati Roberto Zanetti, Nino Cvijanović i Marko Milošević.

 Omladinac će ugostiti vodeću ekipu lige Vinogorac koji ni sami ne znaju kad su prosuli bodove. Domaćini će učiniti sve da zaustave nepobjedivi niz Vinogorca. Omladinac će bez Antonia Jurevića i Karla Baričevića započet susret u subotu.

Derbi začelja i možda i najbitnija utakmica Slobodnice i Mladosti se igra u nedjelju. Obje ekipe su kompletne i znaju koliko im znači ova utakmica. Gosti se trenutno nalaze na predzadnjem mjestu sa 13 bodova, dok Slobodnica ovom pobjedom ih može prestići na tablici i izvući se iz ove situacije. Borba će bit do zadnje minute i ova utakmica može prelomiti stvar tko će ispasti iz lige.

Također još jedan derbi začelja se igra u nedjelju. Psunj će ugostiti Požegu koja se nalazi u nezavidnoj situaciji sa samo 13 bodova kao Mladost. Domaćini će počet utakmicu bez Dragoslava Stakića i Armina Abazia, dok je Požega kompletna.

Slavonac ide u goste kod Dinama, ako i dalje žele biti prvi i čekati eventualno kiks Vinogorca, ovu utakmicu moraju pobijedit. Slavonac je u dobrom nizu i u zadnjih 5 utakmica skupio čak 4 pobjede. Na žalost za Slavonac, Dinamo je odlična ekipa koja ima još prednost domaćeg terena i sigurno neće biti laka prepreka za njih.

Hajduk se trenutno nalazi na 2. mjestu i ugostit će u subotu Zadrugar. Domaćini su po broju bodova izjednačeni sa Slavoncem, te im je također ova i svaka iduća utakmica bitna ako žele nastaviti borbu za prvo mjesto sa Vinogorcem. Gosti dolaze u Pakrac bez Kristijana Blaževića, Dine Lilića i Tomislava Galovaca. Zadrugar bez obzira na izostanke svojih igrača pokušat će uzeti bodove u Pakracu i otežati im put u borbi za titulom.