Najava 20. kola 1. ŽNL Bjelovarsko-bilogorske: Na papiru Bilogori najlakši posao

Među prve tri najbolje plasirane ekipe 1. ŽNL Bjelovarsko-bilogorske samo je bod razlike, a 20. kolo će nam za vikend otkriti hoće li poredak ostati isti. Trećeplasiranoj Bilogori tablica sugerira najlakši posao oko osvajanja 3 boda budući da će s druge strane biti fenjeraš Tomislav, dok će Hajduk Hercegovac koji ima isti broj bodova kao i lider Daruvar u okršaj na gostujuće teren protiv Ribara iz Končanice. Daruvar će vrh pokušati zadržati pobjedom na gostovanju protiv ekipe Bila.

Kvartet vodećih ekipa zaokružuje ekipa Rovišća koja će u nedjelju 28. travnja u 17 sati na domaćem terenu pokušati anulirati poraz iz prošlog kola pobjedom protiv Bilogorca (VT) koji se nalazi na donjem dijelu tablice.

Svojevrsni derbi odigrat će nogometaši Ivanske i Ribara iz Končanice budući da ih dijeli samo bod razlike, a obje ekipe očekuju dobru utakmicu budući da kolo ranije izašli kao pobjednici.

Dvoboj ekipa sa sredine tablice odigrat će Trnski i BŠK Brezovac, a pokazat će hoće li zamijeniti poredak na tablici. Trnski će na domaćem terenu tražiti pozitivan ishod budući da su prošlu utakmicu izgubili, dok je BŠK trenutno u odličnoj formi te su povezali tri pobjede zaredom.

Petoplasirani Kamen (S) pokušat će iskoristiti prednost domaćeg terena u dvoboju protiv jednog od glavnih kandidata za titulu prvaka, Hajduka iz Hercegovca. Nakon dvije pobjede zaredom, Hajduk ima imperativ pobjede kako bi zadržao korak s Daruvarom u borbi za naslov prvaka, a istovremeno će osluškivati i ishod njihove utakmice.

Jedini subotnji susret odigrat će Zdenka 91 i Brestovac. Domaćinima iz Velikih Zdenaca zadatak je pobjeda kojom bi odmakli od donjeg dijela tablice, a kako vežu dva poraza zaredom, u ovoj utakmici će potražiti priliku za punim plijenom.

Duel posljednjeg na ljestvici Tomislava (B) i konkurenta za osvajača lige Bilogore (K) posvjedočit će posjetioci stadiona u Bedeku. Bilogora nipošto ne smije kiksati budući da im Daruvar bježi za jedan bod, a hoće li momci trećeplasirane ekipe lige rutinirano riješiti ovaj susret, ostaje za vidjeti u nedjelju u 17 sati.

Još jedan zanimljiv okršaj odigrat će Bilo, ekipa sa sredine tablice i trenutni lider Daruvar. Na ekipi Bila prošlo kolo je zapela Bilogora, stoga će u redovima Daruvara vladati maksimalni oprez i koncentracija ne bi li ih zadesila ista sudbina, a u dijelu smo sezone kada je svaki bod bitan.