Nadarena Brođanka Ana Vrdoljak priprema se individualno kao i svi sportaši

Hrvatska ženska rukometna kadetska reprezentacija za igračice koje su rođene 2004. godine trebala je uskoro nastupiti na Mediteranskim igrama u Egiptu. Zbog sveopće situacije s Koronavirusom u svijetu upitno je hoće li se to natjecanje uopće održati ili odgoditi kao Olimpijske igre i Europsko nogometno prvenstvo za slijedeću godinu. U toj rukometnoj reprezentaciji je i mlada Brođanka Ana Vrdoljak koja se u svojoj kući priprema za mogući nastavak sezone.

Oglas

 

Oglas

Ana Vrdoljak jedina je članica Hrvatske kadetske reprezentacije iz Broda koja je u toj selekciji standardna na poziciji pivota. Ona već dvije sezone igra Drugu ligu – sjever za prvu ekipu Broda te je u rukometu već 9 godina. Počela je sa 7. godina kada je krenula u prvi razred osnovne škole, dok je sada s napunjenih 16. godina uz kvalitetan rad došla do reprezentacije Hrvatske.

Oglas

 

Tako je mlada Brođanka Ana Vrdoljak 12. travnja trebala biti u Egiptu na Mediteranskim igrama koje će se svakako održati samo se traži novi termin. Uz nju na širem popisu je kao treći golman u reprezentaciji još jedna igračica iz Broda Gabrijela Bajan. Za Anu Vrdoljak poziv u kadetsku reprezentaciju velika je stvar pogotovo za njen igrački razvoj s obzirom da su u ekipi najbolje igračice u ovom 2004. godištu iz cijele Hrvatske.

 

Uz prvu seniorsku ekipu u Drugoj ligi u kojoj u prosjeku postiže 4 gola, Ana Vrdoljak uspješno nastupa i za kadetkinje u svom 2004. godište. Tu je na prosjeku od 5 golova po svakoj utakmici, dok mlade rukometašice Broda u Prvoj kadetskoj ligi trenutno drže 1. mjesto s 12 pobjeda i samo jednim porazom i to od Podravke u Koprivnici.

 

Prema tome kadetkinje Broda u slučaju obje pobjede nad Siskom i Moslavinom iz Kutine osigurat će 1. mjesto za nastup na završnici PH u Poreču te će imati povlašteni status nositelja. Jedino je veliko pitanje kada će se te utakmice odigrati i što će biti s ovom rukometnom sezonom. Za to vrijeme Ana Vrdoljak trenira samostalno u svojoj obiteljskoj kući kako bi ostala koliko – toliko u trenažnom procesu. Također dok se moglo prije svih ovih zabrana radila je i u teretani kod Tomislava Didovića.

 

Krajem prošle godine Ana Vrdoljak bila je najbolji strijelac na jakom Međunarodnom turniru u Zenici, dok je na domaćem Memorijalu „Dejan Krtolica“ proglašena za najbolju igračicu. Ipak najveće priznanje prošle godine dobila je na završnici državnog prvenstva za 2004. godište na kojem je proglašena za najboljeg pivota te izabrana u najbolju sedmorku prvenstva. Njene dobre igre nisu prošle nezapaženo te ju žele najbolji klubovi u Hrvatskoj poput Podravke iz Koprivnice i zagrebačke Lokomotive, dok su u čekaonici još Bjelovar i Osijek. Ona se previše ne zamara s ponudama, već strpljivo radi i čeka mogući nastavak ove sezone.

Josip Šebalj