Na Mitnici se radi punom parom: Završena prva faza Projekta crno plavi kvadrat

Hrvatski nogometni klub Mitnica osnovan je 2008. godine od skupine hrvatskih branitelja, a vjerojatno nitko od njih tada i nije razmišljao kako veliku priču pokreću. Za nešto više od tri mjeseca klub će proslaviti 15. rođendan kao legitiman kandidat u borbi za naslov prvaka 1. ŽNL Vukovarsko srijemske, ali i kao klub koji je postao prepoznatljiv širom Lijepe naše i hrvatske dijaspore.

Oglas

Koliko je to velik klub govori i činjenica da je u proteklih godinu dana realizirao projekt kakvog se ne bi postidjele ni puno veće organizacije. Riječ je o Crno plavom kvadratu, projektu kroz koji je napravljen teren s umjetnom travom po crowdfunding modelu u kojem je sudjelovalo 585 pojedinaca i tvrtki koji su zajedničkim snagama prikupili više od 100 000€ te je na Dudiku 2. prosinca otvoren prekrasan teren koji je ujedno i prva faza čitave priče koja je započela 14. kolovoza 2021. godine.

Oglas

– Prije svega se moram u ime kluba zahvaliti svima koji su pomogli da se ovo realizira, ne bih nikoga izdvajao, svačija pomoć je i te kako pomogla da se ovo ostvari. Projekt je podijeljen u tri faze od kojih je prva bila i najzahtjevnija, dok se druge dvije odnose na postavljanje zaštitnih mreža i uređenja prostora uz teren, te postavljanje tribina – kratko nam je rekao Damir Sabo iz HNK Mitnica.

Oglas

Iako vrijeme mora učiniti svoje, Mitnica polako postaje mitski klub, omiljen širom domovine, a kako su svojim dosadašnjim radom pokazali da znaju što rade pa i posebnu pažnju posvećuju radu s mlađim uzrastima, ne dvojimo da će se na Mitnici uživati u dobrim rezultatima, kako na terenu tako i oko njega.