Na konferenciji za medije predstavljeni planovi reprezentacije i novi fanshop

Foto: Marin Sušić

Konačno kreće priča Muške seniorske reprezentacije. Priča je to koju već dugo čekamo i koja se otegnula zbog nesretne epidemije koronavirusa. No, košarka je tu i dalje, a reprezentacija kreće u nove pobjede i izazove. Povodom okupljanja reprezentacije, ali i dugoočekivanog otvaranja fanshopa danas je u prostorijama Grosbasketa u Zagrebu održana konferencija za medije.

Događanje je otvorio predsjednik HKS-a Stojko Vranković najprije pozdravivši sve okupljene predstavnike medija. Odmah je izrazio izuzetno zadovoljstvo otvaranjem fanshopa:

“Sve izgleda vrhunski. Predstavljeni su naši novi dresovi koje će reprezentacija nositi, nadamo se, ne samo u Splitu već i na Olimpijskim igrama u Tokiju. Što se tiče reprezentacije, zadržao bih se na tehničkim detaljima i istaknuo da je Savez i ovom prilikom osigurao izborniku, igračima i stožeru maksimalne uvjete. Ja bih ovako kratko, jer sam siguran da imate mnoga pitanja za izbornika i igrače”, zaključio je svoju uvodnu riječ uvijek direktan i jezgrovit Stojko Vranković.

“Najprije bih svima zahvalio na dolasku i podršci reprezentaciji na početku ovog ciklusa priprema za Olimpijski kvalifikacijski turnir”, započeo je izbornik Mršić s predstavljanjem reprezentacije

“Reprezentacija se danas okupila, no krenut ćemo s jednim manjim brojem igrača. Još očekujemo i završetak nekih liga i dolazak npr. Žižića iz izraelske lige, Hezonje iz grčke lige i rasplet polufinala zapadne konferencije NBA. Očekujemo da se reprezentacija okupi u punom sastavu 20. lipnja i da taj posljednji tjedan, uz planirane dvije utakmice s Portorikom, iskoristimo na najbolji mogući način, za uigravanje reprezentacije. Ono što možemo obećati jest da ćemo imati pravu momčad, da ćemo imati 12 igrača koji uživaju igrati zajedno.”

Otvaranje fanshopa posebno je predstavio suvlasnik i direktor Grosbasketa Matej Venta.

“Smatram da je ovo velik dan za Grosbasket, HKS i hrvatsku košarku. Prvi se puta lansira fanshop i to s najistaknutijim sportskim brandom na svijetu. Znamo da je to nedostajalo, a mi ćemo svi pokušati unijeti dodatnu energiju u cijeli projekt i vjerujemo da će čitava priča biti više nego uspješna. Nadamo se da ćemo bar malo pomoći da se probudi čitava hrvatska košarkaška zajednica i da će Hrvatska napraviti dobar rezultat. Uvijek nedostaje vrlo malo, pa zašto ne bi ove godine uspjeli? Poželio bih Vam sve najbolje, da napravite dobar rezultat i stignete do Olimpijskih igara!”

Iako igrač s dugogodišnjim reprezentativnim stažom, Željko Šakić uvijek kao da kreće iznova i potpuno svježe: “Jedva smo ovo čekali! Nadam se da će nam se priključiti svi koji nam trebaju. Znamo da će nam biti jako teško, ali opet – nadam se da ćemo napraviti još jedan povijesni uspjeh i da ćemo se kvalificirati na Olimpijske igre.”