Na klupi Bonka ove sezone iskusni strateg Mato Nikolić

Za nogometaše BONK-a iz Bebrine prošla prekinuta sezona u Prvoj Županijskoj ligi nije bila uspješna. Među 14 klubova Bebrinci su zauzeli posljednje mjesto, ali su imali isti broj bodova kao i Omladinac iz Starog Topolja. U međuvremenu je u klubu došlo do promjena u trenerskom, ali i igračkom kadru te svi s velikim nestrpljenjem očekuju početak nove sezone.

U svoju premijernu sezonu Prve Županijske lige nogometaši BONK-a iz Bebrine ušli su s domaćom pobjedom nad Slavenom iz Ljupine s 3:1, da bi u 3. kolu također na svom terenu sa 4:0 nadigrali Slobodnicu. Tako su već nakon prva 3. kola Bebrinci imali 6 bodova, dok su ih do kraja osvojili samo 4. Dogodile su im se i ozljede najboljih igrača Ivana Olujevića, Ronalda Vukoje i najboljeg strijelca Antonija Ferića. Do kraja su uspjeli još u Bebrini dobiti cerničku Mladost, dok je protiv Budućnosti iz Rešetara bilo neodlučeno. Na kraju kao posljednjeplasirani nisu ispali iz lige, već će od jeseni igrati u novoformiranoj zapadnoj skupini Prve Županijske lige.

Prošla sezona je za nogometaše BONK-a bila turbulentna te su promijenili nekoliko trenera. Prva 4. kola na klupi je bio Petar Vukoje kojeg je naslijedio Vlatko Klarić, da bi samo domaću utakmicu i pobjedu s 2:0 protiv Mladosti iz Cernika vodio Branko Petošević. Posljednje dvije službene utakmice u prvenstvu na klupi je bio Ivan Blatančić.

U cijeloj prošloj prekinutoj sezoni za BONK je minute upisalo 28 igrača, dok je Antonio Ferić postigao polovicu ukupnih golova i to 7 od 14 koliko je dala cijela momčad. Svih 14 utakmica i to maksimalnih 1.260 minuta odigrali su Andrej Crnac i vratar Anton Vukadinović.

Tijekom zimskog perioda BONK je napustio samo Tomo Halužan koji je prešao u Slavonac iz Slavonskog Kobaša, dok su u klub došli: Jakov Blažević i Ivan Matanović iz MV Croatije, pa Mislav Maksimčuk iz Svjetlosti Lužani i Ivan Čabraja iz Šokadije Šumeće. Nedavno je BONK angažirao i trenera za novu sezonu Matu Nikolića koji je već osvojio Općinski turnir u Bebrini te memorijalni turnir u Kaniži.

Kao i mnogobrojni klubovi i u BONK-u su ovo proljeće za vrijeme dok se nije igralo prvenstvo uređivali infrastrukturu. Tako su na glavnom terenu na pojedinim mjestima promijenili travu, pa su uredili ogradu oko igrališta, iskopali su bunar s kojim su riješili navodnjavanje terena, dok im je u planu rasvjeta kao i izgradnja pomoćnog terena.

Premda su nogometaši BONK-a tijekom lipnja već odigrali nekoliko utakmica, službeno će im pripreme za novu sezonu početi 19. srpnja. U svim navedenim utakmicama novi trener Mato Nikolić imao je prigodu upoznati sve igrače na koje će računati u novoj sezoni.

Tekst Josip Šebalj

Foto SS YouTube