Na imanju Zlatni lug održano Međunarodno Prvenstvo Hrvatske u moto disciplinama Cross Country i Super Enduro

POŽEGA – Imanje Zlatni lug obitelji Pandžić je u subotu bilo domaćin Međunarodnog Prvenstva Hrvatske u moto disciplinama Cross Country i Super Enduro. Već u drugoj sezoni natjecanja Emovački Lug istaknuo se kao vodeća destinacija ovih sportova, ali i moto turizma, jer je riječ o disciplinama koje privlače veliki broj vikend-rekreativaca solidne platežne moći.

Oglas

Upravo je to bila ideja obitelji Pandžić da ova staza radi cijelu godinu, a ne samo dva-tri vikenda kad se voze prvenstva. Potvrdio nam je to i voditelj Zlatnog luga te dugogodišnji vozač „blatnih“ moto disciplina Leo Pandžić.

Oglas

– Ovo je staza koja će se koristiti cijelu sezonu. Konstantno nam dolaze vozači i imamo sve više upita, pogotovo stranih gostiju koji bi se došli ovdje voziti. Imamo u sklopu Zlatnog luga smještaj, hranu, bazen i sve ostalo na raspolaganju. U planu nam je dovršiti ovdje još jedan objekt gdje ćemo imati prostor za pranje motora, da se gosti mogu doći voziti, da im netko poslije opere motor i pripremi za drugi dan, a da oni mogu uživati u našoj zlatnoj Slavoniji.-, rekao je Leo.

Oglas

Sama utrka okupila je devedesetak vozača, a staza je, s obzirom na veliku količinu padalina zadnjih dana, prilično natopljena i zahtjevna. No, to vozačima ovakvih motocikala ne bi trebalo predstavljati problem. Da je moto sport već desetljećima u krvi Požežana govori i činjenica što je sportski direktor Cross Country i Super Enduro natjecanja rođeni Požežanin Tomislav Marić – Mafa. On također ima samo riječi hvale za ovaj poslovni poduhvat.

– Ovo izgleda super, dečki se svaki puta potrude nenormalno. Došli smo ranije pomoći oko organizacije i pripreme staze, da podijelimo svoja iskustva. Ovo ima veliku budućnost i zato smo odlučili ovdje zajednički raditi dvije utrke. Ovime udaramo neke nove temelje za budućnost Cross Country discipline. Mi smo odlučili napraviti i Kup Hrvatske za one koji su još uvijek bez licence čime se popularizira sport i to je neka startna stepenica prije ulaska u Prvenstvo Hrvatske. Jako sam zadovoljan s odazivom i organizacijom.- izjavio je Mafa.

Uz stazu se mogao vidjeti i Nenad Šipek, najbolji i najtrofejniji hrvatski vozač motocrossa svih vremena, dugogodišnji prijatelj i suradnik obitelji Pandžić, čija su iskustva također u velikoj mjeri pomogla u pripremi ove staze. Organizator današnje utrke, prve u sezoni, je MK Požega Promet i Zlatni Lug Racing Team, dok će se posljednja utrka sezone voziti na istom mjestu 24. rujna u organizaciji MK Azalea čiji je predsjednik Tomislav Marić – Mafa i naravno uz potporu Zlatni Lug Racing Teama.

Utrku je ispred Grada Požege otvorila pročelnica Andrea Menđel. – Sretni smo da se utrka događa upravo na području Požege, kao i ona u jesen. Hvala vama entuzijastima, jer ovoga ne bi bilo bez vas. Ovo je vrlo značajno za razvoj turizma na području Požege i nadamo se da će ova priča rasti iz godine u godinu. Hvala vam, podršku Grada imate i zajedničkim snagama možemo puno toga odraditi. – poručila je Menđel.

Posjetiteljima je osim uživanja u utrci bila zajamčena i dobra zabava uz bogatu ponudu hrane i pića. Tijekom cijeloga dana za glazbu se brinuo DJ-a Pavka, od 18 sati nastupao je Tamburaški sastav Merak, a nakon njih i poznati pjevač Esad Merulić sa svojim hitom „Žale godine”.

Izvor PŠS (rva.hr)