MŽNL PŽ-SB: Derbi Vinogorca i Slavonca, Hajduk putuje u Sikirevce!

Prvenstvo u MŽNL PŽ-SB za vikend stiže do četvrte prvenstvene postaje u kojem se ističe nekoliko vrlo zanimljivih susreta! U subotu su planirani susreti u Lipiku i Slavonskom Brodu, dok će ostalih pet susreta biti odigrano u nedjelju, svi s početkom od 16:45!

Izvor: HNS Comet

 

Derbi susret subotnjeg programa bit će onaj u kojem trenutni lider ljestvice i jedina momčad koja je stopostotna u tri kola, NK Vinogorac (domaća slavlja nad Papukom 3:1 i Mladosti iz Sibinja 4:0 te gostujuća 0:4 pobjeda u Požegi) dočekuje još jednog pretendenta za titulu, Slavonca iz Nove Kapele, koji je u tri kola obilježio dva trijumfa (Jakšić 3:1 i Lipik 2:0) i jedan neriješen ishod bez pogodaka u Sikirevcima.

U još jednom iznimno zanimljivom srazu, Lipik će nakon što je u tri susreta trijumfirao dvaput (u Sibinju 0:2 i s Požegom 4:0) i jednom izgubio u srazu u Novoj Kapeli, u subotnjem programu ugostiti Zadrugar iz Oprisavaca, prošlogodišnjeg prvaka ovog natjecanja, koji je u prvenstvo startao s dva domaća poraza i gostujućim slavljem u Jakšiću 2:3 u drugom kolu.

Vrlo zanimljivo bit će i u nedjeljnom programu gdje se sastaju Sikirevci i Hajduk iz Pakraca. Domaćin je u susret nakon vrijedne pobjede u Oprisavcima 0:2 s kojom su obilježili prvo ovosezonsko slavlje, dok je Hajduk vrlo dobro ušao u sezonu te se trenutno sa sedam osvojenih bodova (slavlja u Gornjoj Vrbi 2:6 i domaći trijumf nad Jakšićem 4:3 te 0:0 sa Slobodnicom)  nalazi na drugom mjestu prvenstvene ljestvice.

Nakon što su u prvom kolu doživjeli poraz od Vinogorca, Papuk iz Velike obilježio je dvije vezane prvenstvene pobjede (Psunj Sokol 5:1 i gostujuće slavlje u Sibinju kod Mladosti 0:2) te se nada da bi pozitivan niz mogao zadržati i u četvrtom kolu gdje su domaćini Slobodnici, koja je nakon dva vezana neriješena ishoda bez pogodaka obilježila i prvi poraz i to u Okučanima kod Psunj Sokola. Omladinac iz Gornje Vrbe u prvenstvo je ušao s jednim slavljem (onim u Oprisavcima u prvome kolu 2:3) i dva poraza te se nadaju da bi niz od dva prvenstvena poraza mogli prekinuti u domaćem srazu sa Psunj Sokolom iz Okučana koji je u tri susreta obilježio dva slavlja (u Vidovcima 3:4 i u susretu sa Slobodnicom 4:1) te poraz u drugom kolu u Velikoj.

Mladost iz Sibinja nakon tri kola jedna je od dvije momčadi koja je bez osvojenih bodova ušla u susret četvrtog kola, u kojem će im s druge strane stajati Požega koja je u tri kola osvojila isto toliko bodova (pobjeda nad Sikirevcima 2:1 te porazi u Lipiku i domaći od Vinogorca). Jakšić, koji nakon tri kola nije imao priliku okusiti slast prvenstvenih bodova novu priliku imat će u susretu s Dinamom iz Vidovaca koji je u tri kola obilježio po jednu pobjedu (domaća nad Omladincem 3:1) , jedan neriješen susret (gostovanje u Slobodnici bez pogodaka) i jedan poraz (kod Psunj Sokola u Okučanima).

 

Izvor: HNS Comet