MŽNL pripreme u punom jeku: Ne zna se za koju ligu!

Prava lakrdija nastala je ovog ljeta na relacijama nogometnih saveza Bjelovarsko bilogorske, Virovitičko podravske i Koprivničko križevačke županije. Savezi koji imaju zajedničku Međužupanijsku ligu pogubili su se u kombinacijama tko bi trebao igrati u toj ligi, dobrim dijelom je to zakuhano situacijom u kojoj se našao orahovački Papuk, no i dosta je drugih razloga zašto se u pola priprema momčadi spremaju a ne znaju za koju ligu.

Ono što se zna je da ova liga nema budućnosti, da sva ti saveza spremaju razne “premijer” lige u kojima bi trebali nastupati i klubovi koji se sada natječu u MŽNL uz dodatak najboljih ekipa iz 1. ŽNL svakog od saveza. Trenutno prema informacijama koje izlaze u javnost samo Bjelovarski savez želi da MŽNL ostane u sadašnjem sastavu sa 16 klubova, dok preostala dva saveza love dodatno mjesto za Papuk odnosno đurđevački Graničar.

Negdje u temeljima rada Saveza bi i trebala biti borba za dobrobit svojih klubova pa taj dio i možemo prihvatiti, no kamen temeljac svakog saveza i svake udruge trebala bi biti borba za poštivanje dogovorenih pravila, a jasno je da je van svih regulativa i još više van pameti da se u predvečerje sezone kroje nova natjecanja, da se prijeti istupanjem klubova iz MŽNL, da treneri spremaju svoje momčadi a ne znaju koju će ligu igrati. Suludo! Gospodo, sjedite za stol i raščistite što čistiti imate, dogovorite ono što je najbolje za klubove koji su dio ovog natjecanja bez sitnih politikanstava, znamo da su izbori sljedeće godine, ali ovo je previše i za vas!