MŽNL Osijek-Vinkovci: Šokadija na ispitu u Livani, Borinci dočekuju Radnički

Evo nas već u petom proljetnom kolu Međužupanijske nogometne lige Osijek-Vinkovci. Na vrhu je i dalje vrlo uzbudljivo, vlada prava gužva, a sve ekipe s vrha se nadaju kako bi baš one kroz cilj mogle proći prve.

Dilj će u subotu gostovati na Gatini kod HAŠK Sokola. Novoselčeva je momčad u vrlo dobroj formi, punih devet kola ne znaju za poraz, a izgledno je kako će doći i do desetog jubileja. Vardarac u subotu ne bi smio imati problema s Višnjevcem iako itekako moraju respektirati višnjevačku osmicu Slavoncu. Na to Dinjar upozorava čitav tjedan, Zelenima trebaju domaći bodovi, a Višnjevčani nemaju što za izgubiti. Otok na svom stadionu igra dosta dobro, ondje skuplja i najveći dio bodova, a u subotu mu u goste stižu Ceranci. Tomislav je u prošlom kolu napokon stigao do pobjede, a Bartulovićeva momčad mora jurnuti po bodove ako želi i dalje participirati u borbi za titulu. Jedinstvo je u odličnoj formi, dolaskom novog trenera i nekoliko krucijalnih igrača, Miholjčani pokazuju kako pripadaju u sam vrh ove lige. U subotu ih tako zanimaju domaći bodovi u susretu s Boboćanima.

Komletinčani nakon debakla u Višnjevcu dočekuju Županjce. Slavoncu trebaju bodovi, pokazali su protiv Dilja da mogu, no i Radnički zna igrati na rezultat. Slavonija je u protekla dva kola pokazala kako može sa svima. Pobjede nad Cerancima i Satničanima napunile su samopouzdanjem Matijevićevu momčad, a u nedjelju na svom terenu dočekuju momčad Zrinskog. Borinci su tri kola bez pobjede, a u nedjelju im stiže Radnički iz Meca koji je povezao dva pozitivna rezultata. Poznavajući obje ekipe, u ovom se susretu očekuje golijada. Derbi kola igra se u Livani gdje Tomislavu na noge stiže lider iz Babine Grede. Šokadija je preuzela lidersku poziciju koju Tomljenovićeva momčad želi što duže sačuvati. Ako je tako, i u Livani će morati igrati na pobjedu.

Susret između Olimpije i Mladosti je odgođen zbog subotnje proslave rođendana osječkog kluba i gostovanja Slaven Belupa u Donjem Gradu. Subotnji susreti počinju u 15:30, dok će oni nedjeljni krenuti od 16:30.