MŽNL Osijek-Vinkovci: Jesenski će prvak biti Tomislav ili Šokadija

Dok su svi već u debelom zimskom snu i zasluženoj pauzi, klubovi u MŽNL Osijek-Vinkovci i u prosincu igraju nogomet. Tko ih pita, ali nisu ni sami utjecali da se nešto promjeni. Imali su priliku usprotiviti se sramotnoj odluci Saveza, bespogovorno su šutili, a na kraju ispaštaju – igrači.

Oglas

Oglas

Sutra u Boboti gostuje Zrinski iz Bošnjaka. Oboji trenutno imaju 20 bodova, susjedi su na tablici, pa su bodovi i jednima i drugima jako bitni. Susjedi na tablici susresti će se i u Mecama gdje Radničkom na noge stiže satnička Mladost. Satničani u Mecama nisu slavili nikada u svojoj povijesti, a poznato je kako prolaze u gostima. Stoga, ulogu favorita dajemo Radničkom. Još jedan susjedni derbi igra se u Donjem Miholjcu gdje devetoplasirano Jedinstvo dočekuje trenutno desetu momčad lige, Radnički iz Županje. Jedinstvo je pod Stranatićem neporaženo, a nastavak serije Miholjčani očekuju i sutra. U Osijeku će Olimpija ugostiti momčad Vardarca. Zeleni su apsolutni favoriti, međutim travnjak je jedino mjerilo. U Otoku se igra gradski derbi jer će ondje gostovati susjedi iz Komletinaca koji na derbi dolaze osokoljeni prošlotjednom pobjedom nad Olimpijom.

Oglas

Susjedni se derbi igra i u Livani gdje će vrlo dobri Tomislav dočekati fenjeraša iz Višnjevca. Livanci bi se pobjedom zacementirali pri vrhu, a za momčad Tomislava bi to bio veliki uspjeh. U Soljanima će gostovati vinkovački Dilj. Slavonija na oproštaju od svojih navijača nikako ne želi poraz, međutim u nedjelju joj neće biti niti malo jednostavno. Meč loptu u svojim nogama imaju Ceranci koji u Jarminu idu po tri boda i jesenski naslov. Borinci su odigrali najviše utakmica u ligi, a ponovno im se pružila prilika da odlučuju o jesenskom naslovu. Tomislav zanima samo pobjeda čime bi Bartulovićeva momčad stavila točku na i za njih predivne polusezone. Kiksu Tomislava se nadaju u Babinoj Gredi gdje će tamošnja Šokadija ugostiti momčad HAŠK Sokola. Domaćeg stratega Tomljenovića i dalje bolji kad se sjeti je Šokadija prosula tri gola prednosti i bodove u Višnjevcu, koji im sada nedostaju. Na njima je da osvoje nova tri boda i da prate rezultat u Jarmini.

Pet je susreta na rasporedu u subotu, dok se preostala četiri igra u nedjelju. Utakmice počinju u 13:30.