Muška U20 reprezentacija umjesto u Grčku putuje u Češku

Vrijeme pandemije i dalje svakodnevno utječe na sve sfere života, pa i na organizaciju međunarodnih košarkaških natjecanja. U posljednjem slučaju to se odrazilo na našu mušku U20 reprezentaciju koja je od ponedjeljka trebala nastupati na FIBA European Challengeru u Grčkoj. No, porastom broja slučajeva zaraze koronavirusom posljednjih dana u Rusiji, organizatori drugog, češkog Challengera nisu mogli primiti ruske reprezentativce na natjecanje.

FIBA je stoga zamolila Hrvatski košarkaški savez za zamjenu Challengera kako bi se ruski reprezentativci ipak mogli okušati na europskoj pozornici jer grčke vlasti Rusima dopuštaju ulazak u državu. Naravno, s obzirom da je fair play i omogućavanje natjecanja svima visoko na ljestvici vrijednosti HKS-a, isto je i prihvaćeno, iako to znači promjenu aranžmana putovanja i, važnije, promjenu protivnika za koje se pripremalo.

Tako se Hrvatska sada nalazi u skupini A s domaćinom Češkom, Italijom, Španjolskom, Portugalom i Albanijom te će odigrati pet utakmica u razdoblju od 20. do 25. srpnja.