Mursin prvi teži ispit ove sezone, Marsonia po potrebne bodove protiv Sisčana

Nakon odigrane prve polovine jesenskog dijela Superlige, odbojkaši Murse mogu biti zadovoljniji od slavonskog dvojca s dosadašnjim tijekom sezone. Osječani se nalaze na vrhu prvenstvene ljestvice, igraju vrhunsku sezonu te će se ostali kandidati za naslov morati dobro namučiti za uzimanje bodova Mursašima. Prvi protivnik koji bi mogao nanijeti neke probleme Mursi je Kitro Varaždin. Trener Mario Teppert je mogao dosad isprobati sve raspoložive snage, odmoriti prvotimci, a upravo će prvotimci morati u naredna tri kola povući najviše. Varaždinci se nalaze na trećem mjestu, jako su mlada i ambiciozna ekipa koja je spremna za velike stvari. Tehničar Murse Gabrijel Ivančić smatra kako čitav tijek sezone ovisi upravo o njima:

“Nakon šest lakših utakmica na početku prvenstva koje smo maksimalno odradili, sada nam slijedi malo teži raspored. On započinje sa gostujućom utakmicom protiv Varaždina, gdje definitivno očekujemo pobjedu. Oni su jači nego prošle sezone, no smatram kako mi ovisimo sami o sebi, te ako odigramo utakmicu na našoj razini da ćemo slaviti. Također, naša velika prednost u takvim utakmicama biti će široki roster koji u svakom trenutku može donijeti promjenu u utakmicu.”

Utakmica se igra uz varaždinskoj Areni, početak je u subotu u 18 sati.

S druge strane, odbojkaši brodske Marsonije se nalaze u popriličnim problemima ove sezone. Ostvarena je samo jedna pobjeda (protiv Zadra), forma i samopouzdanje Brođana nije na nekoj pamtljivoj razini te je svaki bod izrazito potreban za izabranike Milenka Lubine. Ovaj vikend nije dobra prilika za Marsoniju jer putuju za Zagreb, na noge prošlogodišnjem prvaku HAOK Mladosti. Mladostaši se nalaze na vrhu prvenstvene ljestvice, s utakmicom manje od Murse, a uz to igraju i europske utakmice pa imaju utakmicu manje od vodećih Mursaša. No, bez obzira na to, Marsonia će htjeti pokazati da može puno više napraviti nego što je odrađeno ove sezone. Andrej Kovačević, ponajbolji igrač Marsonije već nekoliko sezona, smatra da je Mladost favorit, no da se neće lako predati:

“U nedjelju igramo protiv ekipe HAOK Mladost koja je apsolutni favorit u ovoj utakmici. U utakmicu ulazimo rasterećeni te ćemo nastojati iz nje izvući što više pozitivnih stvari.”

Utakmica je na rasporedu u nedjelju, početak je u 18 sati, a utakmica će biti igrana u Domu odbojke Bojan Stranić.