/Mursa protiv Zagreba, Plamen dva puta u Dubrovniku BROĐANKE SU ODRADILE DVOBOJ PROTIV TREŠNJEVKE
plamen mursa 024

Mursa protiv Zagreba, Plamen dva puta u Dubrovniku BROĐANKE SU ODRADILE DVOBOJ PROTIV TREŠNJEVKE

Nakon što su košarkašice Broda na Savi ranije odradile svoj dvoboj protiv Trešnjevke i doživjele očekivani poraz, ovog vikenda u pogonu su samo Mursa i Plamen. Osječke košarkašice na svom terenu dočekuju Zagreb, dok će Požežanke odraditi dvostruki program u Dubrovniku protiv Raguse.

Prve će na parket košarkašice Murse koje u ranom posljepodnevnom terminu od 14,00 dočekuju Zagreb, ekipu koja je praktično završila sezonu, ostanak je osiguran, a mogućnost za ulazak u doigravanje ne postoji. Dakle Mursi je utakmica mnogo važnija, pobjeda bi bila veliki korak prema ostanku, kao i svaka do kraja. U skladu s važnosti utakmice u Mursi je potpuna mobilizacija, sve su snage aktivirane pa će na parket i Petra Šimunić, vjerojatno u smanjenoj minutaži, ali svakako će pokušati pomoći svojim suigračicama. S obzirom da Podravac ne može računati na pobjedu u Splitu, prilika je ovo Mursi da se poravna s djevojkama iz Virja i unese potpunu neizvjesnost do kraja sezone.

Istu priliku imaju i košarkašice Plamena iako njih čeka teže iskušenje i zbog činjenice da su gošće i zbog snage protivnika. Ragusa je odlična ekipa koja teško gubi na svom terenu, ali i Plamene su u odličnoj formi. Nakon sjajnog otpora Šibeniku, u prošlom kolu su slavile protiv Zadra koji je možda i bolji od Raguse, pa je jasno da ovaj Plamen s Jelenom Ivezić, dvije Amerikanke i širim rosterom može igrati s takvim ekipama. U kadru nema samo Lee Hrmić, a u subotnjem kup susretu niti Monike Vojvodić koja nema pravo nastupa, ali je već za nedjeljni prvenstveni ogled ponovno u kadru. Objektivno su Dubrovkinje favorit u oba susreta, ali se u Požegi nadaju da barem jednom mogu do slavlja koje bi bilo veliki poticaj za nastavak sezone.

Podijeli
  •  
  •  
  •